Vai Rīgas vara ved Centrāltirgu līdz privatizācijai?

Ekonomika
EKSKLUZĪVI! 14:13, 11.02.2023 0

Nepatīkams pārsteigums rīdziniekiem bija Centrāltirgus atteikšanās no paviljonu darba pirmdienās.

 
Foto: vs.lv

Tirdzniecība 90. gadu stilā

Kā noskaidroja VS.LV, dienas laikā pie paviljoniem var iegādāties diezgan lētus dārzeņus un augļus. Tiesa, apšaubāmas izcelsmes. Pēc baumām, šeit tiek tirgotas preces, kas vairumtirdzniecības bāzēs atzītas par nepiemērotām pārdošanai lielveikalos. Tā, piemēram, kilogramu tomātu var nopirkt par 1 eiro, kilogramu mandarīnu par 80 centiem vai kilogramu banānu par 60 centiem.

Tirdzniecība notiek bez kases aparātiem, pārdevēji bieži nemocās ar cimdiem un demonstrē savu roku «tīrību», pieņemot naudu un nododot preces.

Pēc analoģijas pie Baltkrievijas apavu veikala atklātā pārdošanā ir zivju un gaļas konservi, šokolāde, cepumi - tas viss atrodas brīvā dabā, pārklāts ar plastmasas apvalku, uz kura dažreiz sakrājas sniegs. Taču pircēju netrūkst, un dažkārt pie šiem letēm veidojas pat nelielas rindas.

«Galvenās funkcijas nonāk privātās rokās»

Sociālajā tīklā Facebook notika diskusija par šāda pašpārvaldes uzņēmuma lēmuma iemesliem. Daži novērotāji norāda, ka krīzi tirgū, kas darbojās pat koronavīrusa pandēmijas laikā, izraisīja vērienīgā dzelzceļa un Rail Baltica būvniecība, kas ierobežoja piekļuvi paviljoniem no Pilsētas kanāla.

Rīgas domes deputāts Vadims Faļkovs uzskata, ka pie visa vainojamas administratīvās iestādes:

«Tirgum ir vienalga, vai kaut kur ir vai nav Rail Baltica, un tam ir vienalga, vai tuvumā ir tirgus. Ko viņi dara ar šāda veida angāriem. Vai nu viņi tur atver lielveikalu, vai atver tur izstāžu zāli. Ar lielveikalu ir slikti - nav stāvvietu. Līdz ar to, lai gan teorētiski tirgus būs, lai gan tas ir apvienojies ar Rīgas Namiem, Rīgas Pilsētbūvnieku un Rīgas Servisu. Tas var nozīmēt tikai vienu: ir izveidota nekustamo īpašumu apsaimniekošanas kompānija, kurai būs jāuzņem apakšīrnieki, kuri jau nodarbosies ar tirdzniecības vietu sadali, īpašumu uzturēšanu utt. Tas ir, ja nemaldos, tad galvenās funkcijas nonāk privātās rokās, un administrācija sastāda atskaites par veiksmīgu saimniecisko darbību».

Jebkurā gadījumā Rīgas Centrāltirgu sagaida grūti laiki. Kā Latvijas galvaspilsētas simbols 2030. gadā svinēs savu simtgadi, šobrīd ir grūti prognozēt.

Voldemārs Burkevics (teksts, foto)


Putni Centrāltirgū vienmēr atradīs ko ēdamu!
Foto: vs.lv

Foto: vs.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.