ES cenu griestos Krievijas naftas produktiem būs izņēmumi

Ekonomika
VS.LV 18:34, 07.02.2023 0

Eiropas Savienības (ES) noteiktais embargo un cenu griesti Krievijas naftas produktiem nebūs spēkā, ja šie naftas produkti būs ražoti no Krievijas jēlnaftas trešajās valstīs, liecina Eiropas Komisijas (EK) vietnē publicētā instrukcija.

 

Šajā dokumentā norādīts, ka cenu griesti arī netiks piemēroti gadījumos, ja Krievijas naftas produkti sajaukti ar citu valstu produktiem. Tādējādi jauktos naftas produktus būs iespējams pārdot bez cenu ierobežojumiem, un Eiropas piegādātāji varēs brīvi sniegt pakalpojumus attiecībā uz šo produktu apdrošināšanu un transportēšanu.

Iepriekš ASV Finanšu ministrija izdeva vispārējās licences, kas regulē ierobežojošus pasākumus pret Krievijas naftas sektoru saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Arī tās liecina, ka cenu griesti netiks noteikti naftai, kas ir būtiski pārstrādāta ārpus Krievijas.

Ar "būtisku pārstrādi" ASV Finanšu ministrija domā destilāciju, termiskās apstrādes metodes, katalītisko sašķelšanu, hidroapstrādi un citas energoresursu apstrādes metodes.

Tāpat ASV un to sabiedrotie cenu griestos neiekļaus naftas transportēšanas un apdrošināšanas pakalpojumu izmaksas.

Kā ziņots, svētdien spēkā stājās ES, G7 valstu un Austrālijas vienošanās par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem, lai samazinātu Krievijas ienākumus, kas tai ļauj turpināt karu pret Ukrainu.

Cenas griestiem ir divi līmeņi - 100 dolāri par barelu dārgākiem naftas produktiem, tādiem kā dīzelis, un 45 dolāri par barelu zemākas kvalitātes produktiem, tādiem kā mazuts, pavēstīja amatpersonas.

Cenas griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniegs tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas preces un pakalpojumus

Opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) deputāti rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas un Baltkrievijas preces un pakalpojumus.

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.