Lindstrom pārstrādei pērn nodeva 52 590 kilogramu industriālā tekstila

Ekonomika
LETA 13:15, 11.01.2023 0

Tekstila nomas uzņēmums "Lindstrom" otrreizējai pārstrādei Somijas uzņēmumam "Rester" 2022.gadā ir nodevis 52 590 kilogramu no nomas izņemto un savu laiku nokalpojušo darba apģērbu, pavēstīja "Lindstrom" pārstāvji.

 

Uzņēmuma prognozes liecina, ka 2023.gadā otrreizējai pārstrādei tiks nodoti 54 170 kilogramu darba apģērba, kas ir par 5% vairāk nekā pērn.

Kopumā kopš sadarbības sākšanas ar "Rester" no 2021.gada novembra "Lindstrom" otrreizējai pārstrādei nodevis 61 382 kilogramus darba apģērba, no kuriem 52 590 kilogramu nodoti 2022.gada laikā.

"Lindstrom" vadītājs Ivars Šmits skaidro, ka uzņēmuma biznesa modelis balstīts aprites ekonomikā ne tikai tāpēc, lai nodrošinātu ilgtspējīgus pakalpojumus, iznomājot, nevis pērkot darba apģērbu un citus industriālos tekstila izstrādājumus, bet arī tāpēc, ka "Lindstrom" apzināmies nepieciešamību uzņēmējiem iet zaļā kursa virzienā.

Šmits informē, ka tekstila otrreizēja pārstrāde ir veids, kā garantēt, ka savu laiku nokalpojušais apģērbs tiek atkārtoti izmantots, piemēram, "Rester" no nodotajiem tekstilizstrādājumiem ražo šķiedras materiālu, kuru pēc tam ir iespējams izmantot dziju, audumu vai tehnisko tekstilizstrādājumu ražošanai, kā arī būvniecības nozarē izolācijas, kompozītmateriālu un akustisko paneļu ražošanai, piemēram, autoindustrijā.

"Lindstrom" pārstāvji uzsver, ka Latvijā otrreizējās pārstrādes tirgus izveide ir sākuma stadijā, tāpēc liela daļa Latvijas uzņēmumu joprojām industriālā tekstila pārpalikumus nepārstrādā, vai tos pārstrādei ved uz citām valstīm, kas gan veido būtiskas izmaksas. Eiropas Padomes direktīva nosaka, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm tekstila dalītās vākšanas sistēma jāizveido līdz 2025.gadam.

Šmits skaidro, ka, tekstilam nonākot vidē vai netiekot šķirotam, tas rada tikpat lielu vides piesārņojuma risku kā, piemēram, plastmasa un baterijas, tāpēc tekstila nomas uzņēmuma atbildība ir to nepieļaut, tādējādi samazinot iespējamo negatīvo ietekmi uz vidi un planētu kopumā. Tekstila industrija ES ik gadu rada 16 miljonus tonnu atkritumu, savukārt vien 25% tekstila atkritumu tiek pārstrādāti. "Lindstrom" uzņēmuma grupas viens no svarīgākajiem mērķiem ir līdz 2025.gadam ir pārstrādāt 100% tekstila atkritumu, lai turpinātu attīstīt ilgtspējīgu, zaļu un apļa ekonomiku atbalstošu uzņēmējdarbību.

Jau vēstīts, ka "Lindstrom" apgrozījums 2021.gadā bija 10,627 miljoni eiro, kas ir par 2,2% vairāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 3,8% un sasniedza 618 041 eiro.

Kompānija "Lindstrom" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 170 912 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Somijā reģistrētā "Lindstrom".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).