Jau otro gadu pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām - tirgotājs

Ekonomika
LETA 15:11, 03.01.2023 0

Autotirgotājam "Moller Auto" jau otro gadu pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām, norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena.

 

Viņa skaidroja, ka auto tirgotāji, tāpat kā citas nozares, šogad ir piedzīvojuši virkni izaicinājumu, gan turpinot pārvarēt pandēmijas izaicinājumus, gan sastopoties ar jauniem sarežģījumiem, ko radījis karš Ukrainā, energokrīze un augstā inflācija.

Tirgū aizvien novērojami jaunu auto ražošanas un piegādes ķēžu sarežģījumi, ko radījis mikroshēmu trūkums, dažādu autobūvē izmantojamo metālu un degvielas, elektrības cenu pieaugums. Visi šie apstākļi ir ietekmējuši ražošanas jaudas un līdz ar to arī laiku, cik ātri jauni auto tiek piegādāti to pircējiem. Gerkena gan piebilda, ka "Moller Auto" noliktavās ir dažādu modeļu jaunas automašīnas, kas klientiem pieejamas tūlītējai iegādei un lietošanai, taču, ja ir vēlme nopirkt jaunu spēkratu īpašā komplektācijā, būs jāgaida.

"Jau otro gadu novērojam, ka pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām. To radījis divu apstākļu kopums - proti, nepieciešamība pēc personīgās ikdienas mobilitātes un nevēlēšanās gaidīt jaunu auto sev vēlamajā komplektācijā. Piemēram, "Moller Auto" pārdošanas dati rāda, ka šī gada pirmajos astoņos mēnešos pieprasījums pēc mazlietotiem auto ir kāpis par 20%, salīdzinot ar identisku periodu 2021.gadā," norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

Viņa arī norādīja, ka pozitīvas tendences ir vērojamas elektroauto segmentā, skaidrojot, ka pieprasījuma pieaugumu pēc elektroauto ietekmējuši vairāki faktori - degvielas cenu pieaugums, palielinājusies aktivitāte saules paneļu uzstādīšanā privātmāju teritorijās, kā arī vēlme pievērsties zaļākam dzīvesveidam.

"Tāpat elektroauto iegādi sekmē valsts atbalsta pieejamība privātpersonām un fakts, ka tas ir "nākotnes auto", jo saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) klimata mērķiem pēc 2035.gada jaunas automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem vairs netiks reģistrētas lietošanai uz ES ceļiem," skaidroja Gerkena, piebilstot, ka saskaņā ar "Moller Auto" datiem, šogad pirmajos astoņos mēnešos 3,9% no visām uzņēmuma piegādātajām automašīnām ir bijušas elektroauto, bet pērn attiecīgajā periodā tie bija 2,6%.

"Moller auto" Latvijā un Lietuvā pārstāv automašīnu zīmolus "Volkswagen" un "Audi", bet Igaunijā "Volkswagen" un "Škoda" autorizēto servisu. "Moller auto" uzņēmumu grupu Baltijā veido deviņi uzņēmumi, un to kopējais apgrozījums 2021.gadā bija 267 miljoni eiro, bet peļņa - pieci miljoni eiro.

Kompānija "Moller auto" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 32,64 miljoni eiro, savukārt peļņa bija 1,22 miljoni eiro. "Moller auto" īpašnieks ir Norvēģijas "Moller Bil".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.