Asociācija: Šī vasara lauku tūrismam bija sliktāka nekā pandēmijas laikā

Ekonomika
VS.LV 18:30, 03.12.2022 0

Šī vasara lauku tūrismam bija sliktāka nekā pandēmijas laikā, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

 

Viņa skaidroja, ka to ietekmēja karadarbība Ukrainā, līdz ar kuras sākumu Latvijas laukos praktiski nebija ārvalstu tūristu. Asociācijas prezidente pauda, ka visas valstis, kas robežojas ar Krieviju, tūristiem šķiet nedrošas.

Vienlaikus, ja Covid-19 laikā Latvijas robežas bija slēgtas un cilvēki bija vairāk motivēti apceļot laukus, tad šogad vasarā novērota iedzīvotāju vēlme apceļot ārvalstis.

"Jāsaka, ka līdz pat jūlija beigām gads izskatījās gaužām slikts, taču augustā cilvēki sāka atgriezties arī Latvijas laukos," norādīja Ziemele, piebilstot, labāk gājis tiem uzņēmumiem, kas organizē, piemēram, korporatīvos pasākumus, kāzas, saliedēšanās pasākumus un sporta spēles.

Vienlaikus grūtāk šovasar klājies mazākiem pasākumu rīkotājiem. Ziemele norādīja, ka lauku uzņēmējiem jākonkurē ne tikai savā starpā, bet arī ar valsts un pašvaldību organizētajiem pasākumiem, kas veicina negodīgas konkurences apstākļus.

"Ja tur biļete maksā septiņi eiro, tad, prasot 30 eiro par biļeti, vari iet mājās. Tas Latvijā mums ļoti klibo - valsts un pašvaldību negodīga konkurence un komercdarbība notiek tikpat ļoti kā kādreiz," uzsvēra Ziemele.

Taujāta par to, vai tūristu nedrošību iespējams mazināt, asociācijas prezidente norādīja, ka jāpaiet laikam, kamēr cilvēki pieradīs pie tā, ka netālu notiek karš. Viņa prognozēja, ka tūristi Latvijā, piemēram, no Āzijas valstīm varētu atgriezties pēc diviem gadiem.

Kā vienu no iespējamiem risinājumiem lauku tūrisma veicināšanai sarežģītos ģeopolitiskajos apstākļos Ziemele saskatīja mārketinga aktivitātes un skaidrojošas aktivitātes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.