Akciju cenas pieaug, ASV dolāra vērtība krītas

Ekonomika
LETA 03:03, 01.12.2022 0

Akciju cenas Volstrītā trešdien pieauga, bet ASV dolāra vērtība kritās pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) vadītāja Džeroma Pauela uzrunas, kurā viņš norādīja uz FRS pāreju uz mazāk agresīvu monetāro politiku cīņā pret inflāciju.



Akciju cenas kāpa arī Eiropas biržās, ko veicināja labāki inflācijas dati eirozonā.

Gada inflācija eirozonā novembrī samazinājusies līdz 10%, salīdzinot ar 10,6% oktobrī, tādējādi reģistrēts pirmais kritums pēdējos 17 mēnešos, liecina trešdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.

"Šis bija neoficiālais pavērsiens, kuru gaidīja tirgi," sacīja "Forex.com" analītiķis Džo Perijs, runājot par Pauela izteikumiem.

Pauels savā uzrunā Brukingsa Institūtā Vašingtonā sacīja, ka FRS var mīkstināt savu nostāju procentlikmju paaugstināšanas jautājumā "jau" decembrī, kad ir paredzēta FRS politikas noteicēju nākamā sēde.

Cenšoties iegrožot cenu kāpumu, FRS šogad ir sešas reizes pacēlusi procentlikmes, tai skaitā četras pēdējās reizes - par 0,75 procentpunktiem.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien pieauga par 2,2% līdz 34 589,77 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 3,1% līdz 4080,11 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 4,4% līdz 11 468,00 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,8% līdz 7573,05 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,3% līdz 14 397,04 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 1,0% līdz 6738,55 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 3,0% līdz 80,55 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 2,9% līdz 85,43 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,0330 līdz 1,0408 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,1952 līdz 1,2052 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 138,63 līdz 138,03 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 86,42 līdz 86,34 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.