Produkta apraksta trūkuma dēļ 55% pircēju nepabeidz pirkumu internetveikalā

Ekonomika
LETA 16:41, 20.11.2022 0

Produkta apraksta trūkuma dēļ 55% Latvijas iedzīvotāju izvēlas nepabeigt pirkumu internetveikalā, liecina bankas "Citadele" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.

 

Vienlaikus aptaujas dati rāda, ka 31% respondentu interneta veikalos nepabeidz pirkumu, jo ir nepietiekamas preču piegādes opcijas, 28% lietotāju norāda, ka dosies uz citu internetveikalu, ja būs pieejamas ierobežotas apmaksas iespējas, bet 28% gadījumu lietotāji min, ka lēmumu iepirkties negatīvi ietekmējis informācijas trūkums par pašu uzņēmumu un neprofesionāli izstrādāts mājaslapas dizains.

Tāpat aptaujas dati liecina, ka 25% respondentu no iepirkšanās konkrētā internetveikalā var atturēt uzskatāmas gramatikas kļūdas lapas aprakstos, 23% nepatīk, ja ir sarežģīti atrast kāroto produktu, savukārt vēl tikpat lietotāju ar bažām uztver faktu, ja par internetveikalu publiskajā telpā nav atrodamas lietotāju atsauksmes.

Tāpat iedzīvotāji atklāj, ka mēdz atteikties no pirkuma, ja to nav iespējams veikt bez reģistrācijas - šo iemeslu atzīmējuši 19% Latvijas interneta lietotāju.

Baltijas iedzīvotāju aptauju par iepirkšanās paradumiem tiešsaistē veica bankas "Citadele" lietotne "Klix" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat". Aptauja veikta 2022.gada pavasarī, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 700 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Ekonomika Nepatīkams atklājums: Latvijā ražotai pārtikai piemēro lielāku uzcenojumu

Latvijā ražotām olu, zivju un gaļas produktu precēm mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā tiek piemērots vidēji lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, secināts Konkurences padomes (KP) veiktajā tirgus izpētes noslēdzošajā sadaļā.

Ekonomika FM: pozitīvas tendences mazumtirdzniecībā vēl īsti nav redzamas (+VIDEO)

Konfidences indekss Latvijā kopš 2023. gada jūlija saglabājies vienmērīgi zemā līmenī.

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.