Aizkrauklē plānots ievērojami paaugstināt maksu par ūdeni

Ekonomika
LETA 16:47, 14.11.2022 0

Aizkrauklē plānots ievērojami paaugstināt maksu par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, ziņo pašvaldība.

 

SIA "Aizkraukles ūdens" 27.oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzis ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektu. Tas paredz, ka tarifs nākamajā gadā mainīsies divas reizes - 1.februārī un 1.maijā.

No 1.februāra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,35 eiro par kubikmetru (m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un 1,54 eiro par m3 bez PVN būs jāmaksā par kanalizāciju. Salīdzinot ar pašreizējo maksu, plānots 23% pieaugums ūdensapgādes pakalpojumiem un 44% - kanalizācijas pakalpojumiem.

No 1.maija tarifu plānots paaugstināt līdz 1,52 eiro par m3 bez PVN par ūdenssaimniecības pakalpojumiem un līdz 1,71 eiro par m3 bez PVN par kanalizāciju. Līdz ar to maijā, salīdzinot ar šī brīža tarifu, paredzams 38% cenu pieaugums ūdensapgādes pakalpojumiem un 60% - kanalizācijas pakalpojumiem.

Tarifu izmaiņas saistītas ar elektroenerģijas, transporta, personāla un citu izmaksu pieaugumu, turklāt SIA "Aizkraukles ūdens" šos tarifus nav mainījusi kopš 2015.gada.

SIA "Aizkraukles ūdens" apgrozījums 2021.gadā bija 0,59 miljoni eiro, bet zaudējumi - 9830 eiro. Uzņēmums pieder Aizkraukles novada pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" dati.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.