“Cilvēki šķendējas un skaita katru kapeiciņu" - Liepājas tirgus stāsti (+FOTO)

Ekonomika
liepajniekiem.lv 10:06, 26.09.2022 0

“Vakarrīt Pētertirgū par 40 centiem nopirku diļļu buntiņu. Atnāk ciemos kaimiņiene, pensionāre krietnos gados, un saka: “Ai, cik smukas un smaržīgas dilles! Nopērc, lūdzu, man arī.” Šodien atnāku uz tirgu un buntiņš diļļu maksā jau 50 centus. Es viņai zvanu un saku: “Dilles tagad maksā 50 centus, vai pirkt?” Viņa: “Bet kāpēc?” “Jo cenas aug!” atbildu. Kaimiņiene brīdi padomāja un noteica: “Nu labi, Dievs ar tevi, pērc!” - portālam liepajniekiem.lv pastāstījusi pensionāre Alla.

 

Viņa cenšoties iepirkties reizi nedēļā, un cenu straujās izmaiņas esot ļoti jūtamas, piemēram, ja iepriekš zupas kaulus pirkusi par aptuveni 70 centiem, tad tagad tie maksājot 1,25 eiro.

Seniore, gatavojoties ziemai, sasaldējusi zaļumus, tāpat jau laikus nodrošinājusies ar jauniem apaviem – tos aizvadītās ziemas beigās nopirkusi sezonas preču izpārdošanā.

Visvairāk kundze nobažījusies par savu gados veco kaimiņieni, kura esot slima un saņemot mazu pensiju. Bērni kaimiņienei dzīvojot Krievijā, tagad sankciju dēļ viņi mātei naudu nevarot atsūtīt.

"Krējums “Valmiera" atbildot uz jautājumu, kura produkta sadārdzinājums pēdējā laikā visvairāk “iekritis acīs”, saka pie Jūras ielas veikala “Top!” sastaptā Aija. Vēl pirms pāris nedēļas viņas nosauktais skābais krējums maksājis 1,80 eiro, tagad jau “divus eiro ar kapeikām”.

“Faktiski neilgā laikā cenas uzlēkušas visiem piena produktiem. Arī maizei – tā kļuvusi dārgāka par aptuveni 20 centiem,” pauž sieviete, piebilstot, ka nupat arī uzzinājusi, ka viņas mobilo sakaru operators tūlīt grasās paziņot par tarifu celšanu.

Kāda ilggadējā “Pētertirgus” lauku labumu pārdevēja, kura gan vēlējās palikt anonīma, saka:

“Protams, ka cilvēki šķendējas par cenām un skaita katru kapeiciņu. Taču es strādāju citādāk nekā pārējie – man sava prece un es varu dot atlaides. Par to esmu priecīga, jo cilvēki vienmēr ies tur, kur var nopirkt lētāk.”

Pārdevēja tirgū strādājot 35 gadus un atceras, ka agrāk pie viņas stenda pēc tomātiem pircēji stāvējuši garā rindā. Tagad priecājas, ka ik pa laikam kāds pienāk un vismaz nopērk ķiploku galviņu. “Cilvēku maciņi kļuvuši krietni plānāki. Diemžēl tas tā ir. Labā ziņa tā, ka tirgus tomēr ir tā vieta, kur var kaulēties. Veikalā to nevar darīt.”

Tirgotāja novērojusi, ka naskāk kaulējas krievu tautības cilvēki, kuri uzreiz paģērē atlaidi. Latvieši šajā ziņā esot kautrīgāki. “Bet es viņus pamācu, ka kaulēties vajag!”

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.