LM: Krievijas pensiju saņēmējiem Latvijā pārskaitīs naudu līdz augusta beigām

Ekonomika
VS.LV 12:09, 28.07.2022 0

Krievijas pensiju saņēmējiem Latvijā nauda par šī gada trešo ceturksni tiks pārskaitīta līdz augusta beigām, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Sandra Stabiņa.

 
Foto: LETA

Viņa norādīja, ka saistības sociālās drošības līgumu ietvaros līdz šim tiek pildītas, līdz ar to nav ziņu, ka Krievija naudu varētu nepārskaitīt. Minētais līgums ir spēkā kopš 2011.gada 19.janvāra.

Krievijai nauda saskaņā ar līgumu abu puišu pilsoņiem piešķirtajām pensijām par Krievijā uzkrātu stāžu ir jāpārskaita līdz ceturkšņa otra mēneša beigām, tātad līdz augusta beigām.

Savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sociālajos tīklos pauda, ka nākamā pensiju izmaksa paredzēta septembrī.

Jautājums par tiem pensionāriem, kuri saņem Krievijas pensijas savos kontos tieši no Krievijas Pensiju fonda, nav VSAA kompetencē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī