Kā pareizi plānot virtuves remonta izmaksas?

Ekonomika
VS.LV 10:30, 05.03.2021

Remonts virtuvē var būt ļoti dažāds – sākot ar sienu pārkrāsošanu un beidzot ar pārvērtībām, kuru rezultātā virtuve tiek izmainīta līdz nepazīšanai. Neatkarīgi no remonta apjoma svarīgi pirms tā sākšanas aprēķināt visas izdevumu pozīcijas, lai izvairītos no pārlieku lieliem tēriņiem Par to, kā remonta izmaksas plānot un arī samazināt, lasi raksta turpinājumā!

 

Viss sākas ar tāmes sastādīšanu

To, ar kādām izmaksām nāksies saskarties remonta laikā, iespējams noskaidrot tikai tāmes sastādīšanas laikā. Tāmi sastādot, vērā jāņem vairākas nianses. Pirmkārt, materiālu cenas aprēķini nevis pēc lētākā, bet gan vidējā cenu piedāvājuma. Otrkārt, ja remontdarbiem tiks piesaistīta firma vai individuāli remontdarbu veicēji, salīdzini vairākus piedāvājumus, taču neizvēlies pašu lētāko variantu. Treškārt, visiem plānotajiem izdevumiem pieskaiti vismaz 10% neplānotiem tēriņiem.

Kā remonta laikā iespējams ietaupīt?


Foto: Freepik.com

Iespējas ietaupīt, veicot remontu, ir ļoti dažādas. Lūk, dažas no tām:

• Rūpīgi salīdzini cenas vairākos veikalos, lai atrastu izdevīgāko piedāvājumu;

• Iegādājies nepieciešamās preces vairumā – dažos veikalos, pērkot uzreiz vairākas vienādas preces, iespējams saņemt pievilcīgu atlaidi;

• Ja tas iespējams, iegādājies lietotas mēbeles, instrumentus un citas remontam nepieciešamās lietas.

Gadījumā, ja zini, kā veikt konkrētus remontdarbus, ietaupīt iespējams, tos paveicot pašam. Vienkāršākos darbus iespējams apgūt pašmācības ceļā, taču jārēķinās, ka meistariem tie padosies krietni ātrāk, tāpēc beigās izdevīgāks risinājums var būt meistara noalgošana.

Kad taupība jāmet pie malas?


Foto: Freepik.com

Remonts virtuvē, kopumā vērtējot, mēdz būt visai dārgs prieks, tāpēc loģiski, ka, plānojot tā izmaksas, teju ik uz soļa tiek meklētas iespējas samazināt izdevumus. Tomēr ir izdevumu pozīcijas, kurās taupīt noteikti nevajadzētu, un tās ir šādas:

• Darbaspēks – lai gan iespēja ietaupīt, izvēloties pašu lētāko piedāvājumu, šķiet vilinoša, tā nav laba ideja. Šādi meistari nereti ir bez nopietnas pieredzes un zināšanām, turklāt strādā nelegāli, tāpēc, ja radīsies kādas nopietnākas problēmas, pierādīt vainu un piedzīt zaudējumus būs praktiski neiespējami;

• Virtuves tehnika – kvalitatīva virtuves tehnika, kas sākotnēji, ļoti iespējams, izmaksās nedaudz vairāk, ilgtermiņā bieži vien ļaus ietaupīt. Kā? Tām mēdz būt augstāka energoefektivitātes klase, līdz ar to rēķins par elektrību būs zemāks, savukārt kvalitatīvām trauku mazgājamajām mašīnām un veļas mašīnām – zemāks ūdens patēriņš;

• Ieplānotā darbu secība – dažkārt remonta laikā papildu izdevumi un ieilgušie remontdarbi rada vēlmi visu pabeigt ātrāk, dažus no ieplānotajiem darbiem izlaižot. Tomēr, šādi rīkojoties, rezultāts bieži vien nav iepriecinošs, jo, piemēram, pēc pāris gadiem nākas saprast, ka siena tomēr bija jāsiltina. Bet pēc tam, kad remonts jau veikts, siltināt ārsienu nozīmē remontu sākt praktiski no jauna.

Taupīt nevajadzētu, iegādājoties virtuves mēbeles vai aksesuārus, kas Tev ir patiešām svarīgi ikdienā. Piemēram, ja vēlies kvalitatīvus virtuves skapīšus, kas atvērsies vienmērīgi un kalpos daudzus gadus, lētākajiem piedāvājumiem labāk mest līkumu.

Remonts virtuvē un citās mājokļa telpās praktiski vienmēr izmaksā vairākus tūkstošus eiro. Ko darīt, ja ar iekrājumiem remontam nepietiek? Iegriezies Ondo.lv bloga sadaļā, kurā atrodams raksts Dzīvokļa remonts un mazs budžets: seši padomi, kas lieti noderēs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.