Latvijas ratiņbasketbola izlase izcīna ceļazīmi uz EČ augstāko divīziju

COVID-19
VS.LV 14:02, 21.06.2022 0

Latvijas ratiņbasketbola izlase pirmdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta B divīzijas pusfinālā un pirmo reizi vēsturē nodrošināja vietu augstākajā divīzijā.

 
Foto: LETA

Sarajevā notiekošā turnīra pusfinālā latvieši pirmdien ar rezultātu 70:61 (15:18, 16:10, 21:18, 18:15) uzvarēja čempionāta saimnieci Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas izlasē ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Ralfs Bundziņš, 16 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Raimunds Beginskis, 15 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas bumbas zem groziem bija Kārlim Gabranovam, bet 11 punkti - Agrim Lasmanam.

Pretinieku rindās ar 27 gūtiem punktiem izcēlās Ramo Rekanovičs.

A divīzijas turnīrs norisināsies nākamgad Roterdamā, Nīderlandē.

Otrdien finālā pretī stāsies Turcijas ratiņbasketbolisti.

Jau ziņots, ka apakšgrupā Latvijas ratiņbasketbolisti uzvarēja visās trīs spēlēs - 56:53 pār Slovēniju, 66:40 pār Īriju un 61:44 pār Serbiju. Savukārt ceturtdaļfinālā ar rezultātu 53:48 tika pārspēta Beļģija.

Katras grupas divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par pirmo vietu un divām ceļazīmēm uz A divīzijas turnīru.

Latvijas ratiņbasketbola izlasi Eiropas čempionātā otro reizi vada Lietuvas speciālists Nerijus Venckus.

Pieci ratiņbasketbolisti šosezon spēlējuši profesionālajās komandās Rietumeiropā: Raimunds Beginskis, Ralfs Bundziņš un Dmitrijs Rukavišņikovs Itālijā, Kārlis Podnieks Vācijā, Kārlis Gabranovs Francijā.

Eiropas čempionāta B divīzijā 2016.gadā Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu, 2018.gadā - astoto vietu, bet pērn - trešo vietu. Beginskis tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet izlases kapteinis Podnieks tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

Čempionāta spēles tiek translēts tiešraidē "YouTube" kanālā "Streaming BA".

Latvijas ratiņbasketbola izlases sastāvs: Raimunds Beginskis, Kārlis Podnieks, Kārlis Gabranovs, Kaspars Turks, Agris Lasmans, Ansis Bērziņš, Andrejs Kirillovs, Dmitrijs Rukavišņikovs, Vladimirs Saņuks, Ralfs Bundziņš, Elvis Urga. Sporta ārsts Mārcis Jakovičs, menedžeris Aigars Miklāvs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.