Deputāti spriedīs par iespējamo Covid-19 izplatības otro vilni

COVID-19
LETA 08:15, 16.06.2020 0

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisija šodien spriedīs par iepriekš pieļauto iespējamo Covid-19 izplatības "otro vilni".

 
Foto: LETA

Sēde notiks plkst.13 attālināti videokonferences formātā.

Uz sēdi aicināti Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Slimnīcu biedrības un Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas pārstāvji.

Kā ziņots, maijā Rīgas Stradiņa universitātes Infektoloģijas katedras vadītāja, profesore Ludmila Vīksna aģentūrai LETA pauda, ka, ņemot vērā patlaban zināmo, otrā Covid-19 viļņa parādīšanās rudenī, kā tas maijā tika prognozēts, var tikt apšaubīta.

"Man nav pietiekami pārliecinošu pierādījumu," uzsver profesore un piebilda, ka viņa nav atradusi skaidrojumu tam, ka būs globāls otrais Covid-19 vilnis. Viņa skaidroja, ka "tas drīzāk varētu notikt, ja blīvā vidē vīruss ienāktu atkārtoti". Taču attiecībā uz Latviju jāņem vērā tādi faktori kā populācijas blīvums, iedzīvotāju disciplinētība un attieksme pret sociālās distancēšanās pasākumiem, klāstīja Vīksna.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.