Turpinās Covid-19 gadījumu skaita pieaugums. Cilvēki biežāk ar nokļūst slimnīcā

Veselība
VS.LV 17:26, 08.11.2023 0

Pagājušas nedēļas monitoringa rezultāti uzrāda Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu stacionāros, kā arī A tipa gripas vīrusa cirkulācijas sākumu un nedaudz pieaugošu gripas izplatības intensitāti.

 

Pagājušajā nedēļā Latvijā turpinājies Covid-19 gadījumu skaita pieaugums: reģistrēti laboratoriski apstiprināti 183 jauni Covid-19 gadījumi, kas par 45 gadījumiem vairāk salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Nedēļas laikā veikti 615 laboratoriskie testi (nedēļu iepriekš 486 testi). Pozitīvo testu īpatsvars saglabājies vidēji augsts - 29,8% (nedēļu iepriekš 28,4%). Tas liecina, ka Covid-19 infekcija joprojām ir dominējošā citu augšējo elpceļu infekciju vidū.

Otro nedēļu pēc kārtas ar SARS-CoV-2 inficēto pacientu skaits slimnīcās turpināja palielināties. Ja oktobrī (no 2. līdz 22.oktobrim) pacientu skaits ar Covid-19 infekciju bija vidēji 76 nedēļā, tad iepriekšējā nedēļā stacionēti ar SARS-CoV-2 vīrusu inficēti 213 pacienti (nedēļu iepriekš 154 pacienti). Starp tiem ir pacienti, kuri inficējušies slimnīcās, ārstējoties no citām slimībām. Iepriekš līdzīgs stacionāro pacientu skaits ar Covid-19 infekciju reģistrēts no šā gada sākuma līdz martam. Smagā stāvoklī esošo pacientu skaits stacionāros nepalielinās - tie joprojām bija divi pacienti. Reģistrēti septiņi nāves gadījumi Covid-19 pacientiem (nedēļu iepriekš 11) vecuma grupā "50 - 90+ gadi", no tiem Covid-19 kā pamata diagnoze bija noteikta trim pacientiem.

Turpinot akūto elpceļu infekciju monitoringu Latvijā iepriekšējā nedēļā (30.10. - 05.11.) vidējā gripas izplatības intensitāte nedaudz palielinājusies. Ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 11 klīniskie gripas gadījumi, jeb vidēji 15,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem (iepriekš, 43. nedēļā - 11,3 uz 100 000 iedz.). Visbiežāk gripas gadījumi reģistrēti Ventspilī, Daugavpilī un Rīgā. Augstākā saslimstība reģistrēta vecuma grupā 0 - 4 gadi.

Pagājušajā nedēļā stacionāros 97 pacienti tika testēti uz gripu, 6 (6,2%) gadījumos tika konstatēts pozitīvs rezultāts, 4 gadījumos tika noteikta A tipa gripa. Savukārt RAKUS Nacionālā mikrobioloģijas references laboratorija apstiprināja A tipa gripas vīrusu divos paraugos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Veselība Pieaug mirstība no Covid-19

Pagājušajā nedēļā stacionēti 226 Covid-19 pacienti. Riska grupu pacienti aicināti vakcinēties.

Sabiedrība Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.