Ko pensionāri cer sagaidīt no jaunā veselíbas ministra?

Veselība
VS.LV 15:34, 11.10.2023 0

Latvijā ir ļoti augsts iedzīvotāju personīgo maksājumu apjoms par veselības aprūpes pakalpojumiem

 

Šodien veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Latvijas Pensionāru federāciju, lai iepazīstinātu ar prioritātēm un plānotajiem darbiem veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri uzsvēra, ka viņa galvenais mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, gan piesaistot nozarei nepieciešamos papildu līdzekļus, gan arī veicot nozares iekšējo procesu sakārtošanu. To plānots panākt, stiprinot primāro veselības aprūpi, nodrošinot izmeklējumus un speciālistu pieejamību, īstenojot slimnīcu tīkla sakārtošanu, kā arī paplašinot medikamentu pieejamību iedzīvotājiem gan ar kompensējamo zāļu sistēmas attīstību, gan medikamentu cenu samazināšanu. Vienlaikus jāveic uzlabojumi arī pašā veselības aprūpes sistēmā sakārtojot procesus un straujāk īstenojot digitalizāciju un datu kvalitātes uzlabošanu.

Latvijas Pensionāru federācijas biedri sarunā norādīja, ka Latvijā ir augsts iedzīvotāju personīgo maksājumu apjoms par veselības aprūpes pakalpojumiem. Rezultātā sabiedrības mazāk turīgajiem iedzīvotājiem ir apgrūtināta ārstēšanās. Tāpēc Latvijas Pensionāru Federācijas vērtējumā veselības ministra plāns pakalpojumu pieejamības veicināšanai ir īpaši nozīmīgs senioriem un pauda atbalstu tā īstenošanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Veselība Latvijā sāk piedāvāt īpaši saudzīgu redzes lāzerkorekciju

Procedūra, kas pazīstama kā uzlabotā virsmas ablācija (Advanced Surface Ablation, ASA) ir ļoti progresīvs veids, kā veikt fotorefraktīvo keratektomiju jeb radzenes pārveidošanu ar lāzeru. Tajā izmanto sarežģītus eksimēru lāzerus, kas spēj optimāli pielāgot procedūras gaitu, lai pārveidotu radzenes priekšējo virsmu un uzlabotu redzi.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri apšauba «Rīgas Dzemdību nama» atbilstību mūsdienu prasībām

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Sabiedrība Paliatīvās aprūpes pakalpojumus pacienti varēs saņemt dzīvesvietā

Valdība otrdien, 20.februārī, apstiprināja Paliatīvās aprūpes noteikumus, kas nosaka kārtību paliatīvās aprūpes organizēšanai, saņemšanai un finansēšanai, lai nodrošinātu jauna pakalpojuma - paliatīvā aprūpe pacienta dzīvesvietā ieviešanu.

Veselība Kā turpmāk finansēs veselības aprūpi? Uzzināsim pēc gada

Deputāti lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā iepriekš no 13.Saeimas pārņemto likuma projektu, ar kuru bija plānots ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Iedzīvotāji kā svarīgākās problēmas valstī izceļ inflāciju un veselības aprūpi

Gandrīz puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju par svarīgāko problēmu valstī uzskata cenu pieaugumu, inflāciju un dzīves dārdzību, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.