Rinkēvičs: Kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe ir visu latviešu interesēs

Veselība
LETA 23:29, 18.07.2023 0

Kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe ir visu Latvijas cilvēku interesēs, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni, lai pārrunātu aktuālos veselības nozares jautājumus.

 
Foto: LETA

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, valsts pirmā persona tika iepazīstināta ar Veselības ministrijas galvenajām prioritātēm un veselības nozares galvenajiem mērķiem 2023. un 2024.gadā, kā arī plānotā papildu finansējuma piešķīruma sadalījumu 2023.gadā.

Puses pārrunāja sāktās reformas un pasākumus veselības aprūpes sistēmas sakārtošanai, jo īpaši pievēršot uzmanību līdzšinējam veselības aprūpes finansēšanas modelim, slimnīcu tīkla izaicinājumiem, personāla trūkumam un veselības nozarē strādājošo atalgojuma atšķirībām Rīgā un Latvijas reģionos.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pauda apņemšanos uzturēt ciešu un regulāru dialogu ar veselības nozares vadību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.