Diskutēs kā palīdzēt azartspēļu spēlētājiem un viņu tuviniekiem

Veselība
LETA 23:59, 29.05.2023 0

Ceturtdien, 1.jūnijā, notiks diskusija par aktuālajām tendencēm un izaicinājumiem darbā ar azartspēļu spēlētājiem un viņu tuviniekiem, informēja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā.

 

Diskusija notiks 1.jūnijā no plkst.11.00 līdz 13.00, Finanšu ministrijas 206. telpā.

Pasākumā piedalīsies Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne, inspekcijas psiholoģe Elīna Brila, krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" Atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem vadītāja Santa Laimiņa, kā arī "Anonīmo spēlmaņu" pārstāvis Helmuts Miķelsons un citi.

Pēc inspekcijas speciālistu paustā, pieprasījums pēc psiholoģiskā atbalsta aizvien pieaug.

Tostarp inspekcijā atzīmē, ka Brila šogad pirmajā ceturksnī sniegusi 199 valsts apmaksātas klātienes konsultācijas un 42 attālinātas konsultācijas azartspēļu spēlētājiem un viņu tuviniekiem, kā arī 453 telefona konsultācijas par iespējām iekļaut vai dzēst konkrētas personas datus no Pašatteikušos personu reģistra.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir Finanšu ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir realizēt valsts politiku azartspēļu un izložu organizēšanā un nodrošināt izložu un azartspēļu organizēšanas likumību sabiedrības interešu un personu tiesību aizsardzībai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Ekonomika Azartspēļu organizēšanas ierobežojumu Rīgā atzīst par neatbilstošu Satversmei

Satversmes tiesa (ST) atzinusi, ka visā Rīgas administratīvajā teritorijā noteiktais ierobežojums organizēt azartspēles neatbilst Satversmei.

Sabiedrība Plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas

Reklāmas likumā plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas, kā arī normatīviem neatbilstošu izložu reklāmu izplatīšanu, par uzraugošo iestādi nosakot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju (IAUI), liecina Finanšu ministrijas (FM) saskaņošanai iesniegtie grozījumi Reklāmas likumā.

Sabiedrība Azartspēļu apgrozījums pērn Latvijā pieaudzis par 9%

Latvijā azartspēļu kompāniju ieņēmumi no azartspēlēm pagājušajā gadā pieauguši par 9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, sasniedzot 288,633 miljonus eiro, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotie dati.

Sabiedrība Vai tiek ievēroti drošības pasākumi, spēlējot tiešsaistes kazino (+VIDEO)

Var aizkavēt vai atteikties izmaksāt laimestus bez pamatota iemesla.