Psihiatrijas un narkoloģijas centrs cer līdz rudenim iztiikt ar esošo naudu

Veselība
VS.LV 00:12, 16.05.2023 0

Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) ar esošo finansējumu cer "izdzīvot" līdz rudenim vai, iespējams, pat Jaunajam gadam, pavēstīja RPNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce.

 

Viņa atzina, ka pagaidām grūti prognozēt, kas būs tālāk, taču patlaban finansējuma iestādei esot tikai tik daudz, lai izdzīvotu. Šobrīd pietrūkstot finansējuma attīstībai un jaunām programmām, taču šādi līdzekļi nepieciešami, ja ir vēlme pēc mūsdienīgas, šim laikam atbilstošas agrīnas intervences, elektrokonvulsīvās terapijas un jaunām programmām, sacīja Pūce.

"Šobrīd mēs esam optimizējuši darbu tā, ka varētu līdz rudenim izdzīvot ar esošo finansējumu. Mēs cenšamies nevis [domāt par to], cik vajag, bet pielāgoties tam, cik ir, lai tomēr varētu sniegt cilvēkiem, kas nevar aiziet privātajā medicīnā, saņemt šo valsts palīdzību," uzsvēra Pūce.

Runājot par nepieciešamo atbalstu, Pūce norādīja, ka primāri tā ir sadarbība ar Veselības ministriju, taču tā ir arī programmu pārskatīšana, atvēršana, pieejamība. Viņa gan ir pārliecināta, ka RPNC "izdzīvos".

Jau vēstīts, ka šī gada atlikušajiem gada deviņiem mēnešiem slimnīcām trūkst 78 miljonu eiro valsts apmaksāto pakalpojumu nodrošināšanai pacientiem. Latvijas Slimnīcu biedrības vērtējumā, ja papildu finansējums netiks piešķirts, tad septembrī slimnīcas būs spiestas pārtraukt valsts apmaksātu pacientu plānveida ārstēšanu un pacientiem par pakalpojumiem būs jāmaksā pašiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.