Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana

Veselība
LETA 11:03, 27.04.2023 0

Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana par pakalpojumu iespējām, kā arī tas, lai pakalpojumi tiktu saņemti laikus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa.

 

Raksturojot situāciju, Bērziņa norādīja, ka grūtības ir visos posmos, jau sākot ar to, kā tiek atpazīts tas, ka bērnam ir grūtības.

Vienlaikus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs Ņikita Bezborodovs akcentēja, ka viena no Latvijas problēmām darbā ar bērniem, kuriem ir dažādi psihiski un uzvedības traucējumi, ir resursu sadrumstalotība.

"Tie eksistē izolētās sistēmās, kaut kas ir veselības aprūpei, kaut kas ir sociālajai aprūpei, kaut kas izglītībai, bet mijiedarbības kontakta nav," sacīja Bezborodovs.

Jau vēstīts, ka šodien, lai apkopotu informāciju par īpašo bērnu nākotnes iespējam Latvijā un, apvienojot ekspertu pieredzi un zināšanas, iezīmētu risinājumus, kas jaunajiem pieaugušajiem varētu palīdzēt pēc iespējas veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā, Latvijas Autisma apvienība rīko paneļdiskusiju par īpašo bērnu nākotni Latvijā.

Latvijā ir vairāk nekā 3000 bērnu, kuriem dažādu psihisku un uzvedības traucējumu dēļ - autiskā spektra traucējumi, šizofrēnija, garīgā atpalicība un citu - ir piešķirta invaliditāte, un viņiem ikdienā nepieciešams vecāku un apkārtējo atbalsts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.