Atbalstacelvedis.lv - palīgs vecākiem un nepilngadīgajām grūtniecēm

Veselība
VS.LV 17:57, 13.04.2023 0

Bērnu slimnīcas fonda izveidotajā interaktīvajā ceļvedī www.atbalstacelvedis.lv apkopota informācija, kas ir noderīga gan ģimenēm, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem, 1. tipa diabētu vai autiskā spektra traucējumiem, gan nepilngadīgajām grūtniecēm un jaunajiem vecākiem! Platforma tiek pastāvīgi papildināta, lai sniegtu informatīvu atbalstu aizvien vairāk ģimenēm, informē Bērnu slimnīcas fonda Komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

 

2021.gadā Bērnu slimnīcas fonds realizēja Sabiedrības integrācijas fonda finansētu projektu, kā mērķis bija izveidot informatīvā atbalsta platformu tām ģimenēm, kurām Bērnu slimnīcas fonds sniedz palīdzību ikdienā. Sākumā Atbalsta ceļvedī tika izveidotas sadaļas vecākiem, kuru bērniem ir kustību traucējumi vai 1. tipa diabēts, taču pakāpeniski vietne papildināta ar aktuālu informāciju, kas noderīga arī nepilngadīgajām grūtniecēm un vecākiem, kuru bērniem ir autiskā spektra traucējumi. Turklāt vietnē apkopotā informācija var būt noderīga arī medicīnas darbiniekiem un pašvaldību sociālajiem dienestiem.

www.atbalstacelvedis.lv ir pieejama tāda informācija kā:

• Medicīniska satura raksti par diagnozēm, nepieciešamo terapiju, uzturu, fiziskajām aktivitātēm u.c.;

• Rehabilitācijas iespējas un noderīgi raksti par rehabilitāciju;

• Apkopots medicīnas iestāžu un speciālistu saraksts;

• Apkopots valsts un pašvaldību atbalsts - pabalsti un pakalpojumi, ko iespējams saņemt ģimenēm, kurās aug bērni ar kādu no diagnozēm, kā arī nepilngadīgajām grūtniecēm un vecākiem (kaut gan informācija tiek regulāri atjaunota, iespējamo izmaiņu dēļ ģimenes tiek aicinātas pārliecināties par sev interesējošo pakalpojumu vai atbalsta pasākumu, sazinoties ar savas pašvaldības sociālo dienestu);

• Informācija par nevalstiskajām organizācijām, kuras var sniegt atbalstu mērķgrupām;

• Informācija par Facebook grupām, kurās pulcējas cilvēki ar līdzīgām diagnozēm;

• Sadaļa "Ģimenēm" - noderīgi raksti, lekcijas, videomateriāli, iedvesmojoši ģimeņu pieredzes stāsti.

Informācijas apkopošanā iesaistīti gan vecāki, kuru bērniem ir kustību traucējumi, 1. tipa cukura diabēts vai autiskā spektra traucējumi, vai kuriem pašiem ir nepilngadīgās grūtniecības pieredze, gan desmitiem speciālistu, kuri ar šīm bērnu grupām strādā ikdienā, tostarp speciālisti no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas.

Tāpēc www.atbalstacelvedis.lv vecākiem kalpo gan par palīgu, lai neapjuktu informācijas labirintos, meklējot atbalstu savam bērnam, gan iedvesmas un iedrošinājuma avotu, redzot, kā ar grūtībām tiek galā citas ģimenes.

"Viegli pieejama, ātri atrodama un kvalitatīva informācija ir ļoti nozīmīgs faktors, kas atvieglo ikdienu ģimenēm, kuru bērni nonākuši veselības grūtībās. Dzīvojot informācijas laikmetā mēs ik uz soļa redzam, cik ātri izplatās apšaubāmas, maldinošas vai polarizētas ziņas. Ģimenes, kas piedzīvo smagus pārbaudījumus, cīnoties par bērna veselību, kvalitatīva, pārbaudāma informācija ir būtisks ceļa rādītājs, kas palīdz pieņemt situāciju un iegūt drošības sajūtu. Man ir prieks, ka Bērnu slimnīcas fonda veidotais Atbalsta ceļvedis ir gan virtuāla pieredzes apmaiņas un atbalsta grupa, kur lasīt citu ģimeņu pieredzi un iegūt ikdienas sadzīvei ļoti būtisku informāciju, gan vietne, kur apkopoti kvalitatīvi, veselības aprūpes speciālistu sniegti padomi un pierādījumos balstītas medicīnas vadlīnijas bērna veselības situācijas izprašanai. Šī vietne palīdz iegūt drošības sajūtu simtiem Latvijas ģimeņu, kam nākas saskarties ar bērnu veselības traucējumiem," stāsta Vineta Grigāne - Drande, bērna ar kustību traucējumiem mamma, atbalstacelvedis.lv darba grupas dalībniece.

Vietne www.atbalstacelvedis.lv joprojām tiek attīstīta, pakāpeniski papildinot to ar informāciju par visām bērnu grupām, kurām Bērnu slimnīcas fonds sniedz atbalstu. Drīzumā tur tiks izvietoti arī sabiedrības informēšanas kampaņu materiāli un informācija par aktivitātēm, kas paredzētas jebkuram, lai veicinātu izpratni par bērniem ar dažādām veselības grūtībām un veicinātu iekļaujošu sabiedrību! Tas veidots ar mērķi saņemt atgriezenisko saiti, tāpēc Bērnu slimnīcas fonds aicina tā lietotājus izmantot ceļvedī iestrādāto opciju "Novērtēt pakalpojumu un nosūtīt komentāru".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.