Samariešu apvienība sāk sniegt hospisa aprūpes pakalpojumu

Veselība
LETA 19:00, 06.01.2023 0

Biedrība "Latvijas Samariešu apvienība" (LSA) ir sākusi hospisa aprūpes mājās pakalpojuma sniegšanu, informēja biedrības pārstāvji.

 

Pakalpojums tiek nodrošināts sadarbībā ar Labklājības ministriju izmēģinājuma projekta ietvaros, kura mērķis ir izveidot ilgtspējīgi funkcionējošu modeli - tādu, kas būtu realizējams, pēc pieprasījuma un vajadzībām paplašinot reģionu un dodot iespēju darboties arī citiem pakalpojumu sniedzējiem.

LSA ir lielākais aprūpes pakalpojumu sniedzējs Latvijā, nodrošinot to pieejamību 20 novados.

LSA vadītājs Andris Bērziņš stāstīja, ka biedrības darbības pamats ir cieņa pret klientu, darba izpildes kvalitāte un mūsdienīgas aprūpes tehnoloģijas. Katram pakalpojuma saņēmējam tiek piešķirta drošības poga saziņai, savukārt aprūpes pakalpojuma plānošana un uzskaite ir pilnībā digitalizēta.

Patlaban pirmie hospisa aprūpes klienti ir Rīgā un Pierīgā, taču drīzumā pakāpeniski pakalpojums tiks nodrošināts arī Latgales reģionā.

Hospisa aprūpes nepieciešamību apstiprina ārstu konsīlijs, atrodoties ārstniecības iestādē vai pēc ģimenes ārsta nosūtījuma uz konsīliju, ja paliatīvās aprūpes pacients ir mājās, pēc kā attiecīgi tuvinieki tiek informēti par hospisa aprūpes nepieciešamību un pieejamajiem pakalpojuma sniedzējiem.

Jau vēstīts, ka LM decembrī veica tirgus aptauju par izmēģinājuma projekta turpinājumu 2023.gadā pakalpojumam "Hospisa aprūpe mājās pilngadīgām personām un atbalsts viņu ģimenes locekļiem". Plānots, ka hospisa aprūpes pakalpojumu saņems aptuveni 250 cilvēki Rīgā, Pierīgā un Latgalē, nodrošinot integrētu sociālo aprūpi mājās, psihosociālo rehabilitāciju, un aprūpes plānā noteikto veselības aprūpes speciālistu - fizioterapeits, ergoterapeits, pēdu aprūpes speciālists, uztura speciālists un citas vizītes -, savukārt cilvēkam nepieciešamā veselības aprūpe tiks nodrošināta valsts finansētās veselības aprūpes ietvaros.

Hospisa aprūpes pakalpojuma ietvaros LSA paredz arī atbalstīt piederīgos sērās. Tas tiks realizēts individuāli un respektējot klienta reliģisko pārliecību un sadarbībā ar reģionā pieejamo atbalsta personālu - kapelāniem, mācītājiem, psihologiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.