Satrauc matu izkrišana! Ko darīt?

Veselība
VS.LV 08:39, 16.12.2022 0

Sasniedzot 30 gadu vecumu, sāku pamanīt pirmos sirmos matus. Ir pagājuši vairāki gadi un klāt nākusi cita problēma – matu izkrišana, īpaši pakauša zonā. Neesmu vecs, tāpēc satraucos, ka drīz palikšu pavisam bez matiem. Kā man rīkoties un kādi būtu efektīvākie līdzekļi pret matu izkrišanu? Zinu, ka aptiekā ir plašs dažādu preparētu klāstu, taču apjūku šajā sortimentā un nezinu, ko izvēlēties. Ir firmas, kas piedāvā šādus līdzekļus pat 40 eiro vērtībā. Tā man nav maza summa. Sieva ir gatava šādu līdzekli pasūtīt, taču mani māc bažas, ka tā būs naudas izsviešana vējā. Jautājums ir tāds, vai preparētiem pret matu izkrišanu var uzticēties un vai būs vēlamies efekts?Andris (36)

 

Lai saprastu, cik nopietna ir problēma, ir jāvēršas pie speciālista - ārsta trihologa. Trihologs diagnosticē galvas matainās daļas ādas un matu slimības, izstrādā ārstēšanas plānu matu izkrišanas, pārmērīgas augšanas un galvas matainās daļas ādas problēmu gadījumos, veic specifiskas ārstēšanas procedūras un manipulācijas. Vismaz vienu reizi uz konsultāciju pie trihologa vajag aiziet.

Tikai pēc ārsta apmeklējuma varēs saprast, kādu preparātu lietošana ir ieteicama un vai vispār tie ir nepieciešami. Cik esmu savā praksē dzirdējusi, tad par tādiem ievērojamiem un pārliecinošiem rezultātiem, pēc matu ataugšanas šampūnu vai citu līdzekļu lietošanas, neviens nav stāstījis. Ja atkāpjas mati un pie ārsta negribas doties, tad pastāv arī iespēja defektu pārvērst par efektu.

Viss ir atkarīgs no tā, kā cilvēks to uztver. Daudzi jauni vīrieši noskuj matus pavisam un jūtas labi, viņi noteikti izceļas citu vidū. Turklāt matus skuj arī vīrieši, kuriem problēmu ar matu augšanu nav. Vai tā ir modes lieta, to pateikt nemācēšu.

Ģimenes ārste Inese Skujiņa

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.