Bērnības našķis toreiz un tagad - austiņa

Veselība
VS.LV 22:01, 05.12.2022 0

Lai nu ko, bet austiņas var pagatavot vienā mirklī, turklāt, ir vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas - kārtainā mīkla un cukurs. Kārtaino mīklu var nopirkt jebkurā pārtikas veikalā un cukurs, cerams, ir katrā mājā.

 

Nepieciešams

Kārtainā mīkla

Cukurs

Pagatavošana

Atkausē mīklu. Uz tīra galda uzkaisa pūdercukuru, lai mīkla neliptu pie virsmas. Mīklu izrullē tā, lai veidojas taisnstūris. Jo mazāks taisnstūris, jo mazākas sanāks austiņas. Mīklu dāsni pārkaisa ar cukuru. Cukuram vieklītēm var uzspiest ar plaukstām, lai tas pielīp mīklai.

Pēc tam veido austiņu formu. Ar acumēru jānoskata vidus un no katras puses, sākot, protams, ar vienu, malas ierullē līdz vidum. Garo desu, kas izveidojusies noliek uz sāna un ar mīklas rulli un spiež visā garumā.

Mīklas desu sagriež aptuveni 1 cm platās šķēlēs. Katru gabaliņu saspiež plaukstās, lai veidojas klasiskā austiņu forma. Cepeškrāsns pannai uzklāj cepamo papīru un austiņas izkārto uz pannas. Ja atvēlēsiet mīklai appūsties 15-20 minūtes noliekot pannu vēsā vietā, gardums sanāks labāks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādu temperatūrai un austiņas liek cepties. Katra cepeškrāsns ir savādāka, ja jūsējā vienmērīgi apcep gan augšu, gan apakšu, tad austiņas cepam 20 minūtes. Ja tā nav, tad pēc 10 minūtēm austiņas apgriež otrādi. Cep, kamēr austiņas kļūst viegli brūnas un karamelizējas.

Pēdējais solis, izņemam austiņas no cepeškrāsns, ar visu cepampapīru noņemam un noliekam atdzesēties.

Mazliet pacietības un…

Labu apetīti!

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.