Jautājam ārstam. Slikta elpa bez iemesla

Veselība
VS.LV 13:15, 05.12.2019 0

Ļoti gribu saprast, kāpēc man ir slikta elpa. Zobi ir salaboti, ik gadu tiek pārbaudīti un regulāri mazgāti. Saprotu, ka smaka nenāk no mutes dobuma, bet gan kuņģa. Ēdu veselīgi un ūdeni arī dzeru pietiekami. Kāda ir mana problēma? Sanita

 

Ar šādu situāciju noteikti nevajadzētu samierināties. Jo jaunāku cilvēku piemeklē šāda problēma, jo situācija var būt nopietnāka. Kā jūs minat, ka nav nekādu citu patoloģisku veselības problēmu, tad nav izslēgts, ka varētu būt kuņģa zarnu trakta darbības traucējumi vai sliktākajā gadījumā, onkoloģiska rakstura saslimšana. Ar kuņģa zarnu trakta darbības traucējumiem var saskarties arī cilvēki, kas ēd veselīgi un lieto pietiekami daudz šķidruma. Lai saprastu, cik nopietna ir problēma, jāsāk ar rekomendācijām par kādas diētas ieviešanu ikdienas dzīvē. Labāk ēst bieži, mazās porcijās un daudzveidīgu pārtiku. Nereti tie, kas cenšas ēst veselīgi, pieturas pie vienveidīgiem pārtikas produktiem, bet tas nav pareizi. Ir nepieciešama daudzveidība. Ja ievērojat šos ēdiena uzņemšanas principus slikta elpa saglabājas, tad jāvēršas pie ģimenes ārsta un jānodod analīzes. Svarīgi, ka savs ģimenes ārsts pacientu pazīst vislabāk un iespējams zina ar ko slimojuši tēvs vai māte. Viņam ir labāks priekšstats uz kādām saslimšanām cilvēkam var būt nosliece. Izvērtējot situāciju, ārsts nosūtīs uz tālākiem kuņģa zarna trakta izmeklējumiem, jo ir saslimšanas, kuras arī ar veselīgiem ēšanas paradumiem nevar nekādā veidā ietekmēt. Ģimenes ārste Guna Poikāne

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).