Valsts svētkos Ventspilī notiks uguņošana, bet Liepājā - koncerts

Sabiedrība
LETA 14:40, 28.10.2024 0

Valsts svētkos, 18.novembrī, Ventspilī notiks kopdziedāšanas koncerts un uguņošana, Liepājā - patriotisks koncerts un dievkalpojums.

 
Foto: LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, plkst.18 Lielajā laukumā ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti svinēt svētkus ar kopdziedāšanas koncertu "Sanākam, sadziedam!". Pēc koncerta Ventspils dome dāvinās 17 000 eiro vērtu svētku uguņošanu, ko īstenos SIA "International Fireworks Design".

Koncertā piedalīsies dziedātāji Igo, Katrīna Dimanta, dziedošais aktieris Gints Andžāns, kā arī Ventspils pārstāvji - Katrīna Bindere, Reinis un Gita Reimaņi, jauktais koris "Līvzeme" (diriģente Astra Plostniece).

Pēc koncerta klātesošos uzrunās Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij"), lai sveiktu valsts svētkos.

Liepājā Latvijas Republikas proklamēšanas 106.gadadienā 18.novembra rītā plkst.10 J. Čakstes laukumā desmito reizi tiks dots starts 8,5 kilometrus garai distancei, kurā tiks izskrieta Latvijas kontūra. Maršruts piemērots tā, lai to varētu paveikt gan skrienot, gan braucot ar velosipēdu.

Plkst.11 Liepājas baptistu Sv. Pāvila baznīcā, Siena ielā 10 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums.

Plkst.18 J. Čakstes laukumā ar svētku koncertu atzīmēs Latvijas Republikas proklamēšanas 106.gadadienu. Maijas Kalniņas režijā koncertu vadīs Liepājas teātra aktieri Edgars Ozoliņš un Kaspars Kārkliņš. Savukārt, patriotisku noskaņu radīs Ivo Fomins, Antra Stafecka, Laura Bulava, Roberts Dinters un Uldis Marhilevičs ar grupu.

Lai svētku koncerts būtu pieejams pēc iespējas plašākam iedzīvotāju skaitam, pasākumā tiks nodrošināts surdotulkojums.

Par godu brīvības cīnītājiem, Lāčplēša dārzā 11.novembrī un 18.novembrī no plkst.18 līdz 22 tiks izgaismotas piemiņas zīmes - stēlas, kas godina Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru piemiņu. Šī simboliskā gaismas instalācija ļaus iespēju klusi un cieņpilni atcerēties tos, kuri cīnījās par Latvijas brīvību.

Liepājā valsts svētkos paredzēti transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tiesībsargs un mediķi aicina noteikt mācību stundu sākumu ne agrāku par plkst.8

Tiesībsargs līdz nākamā gada 31.martam aicina valdību noteikt, ka mācību stundas, konsultācijas, fakultatīvajās nodarbībās skolās nevar sākties agrāk par plkst.8. Viņa aicinājumam pievienojušies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi.

Sabiedrība Atklāj ziemas sezonu ar deviņiem jauniem maršrutiem

Sezona tika atklāta ar svinīgu reisu no Rīgas uz Madeiru.

Sabiedrība Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 9%

Atlīdzībās kopumā deviņos mēnešos klientiem apdrošinātāji ir izmaksājuši 357 miljonus eiro. Lielākā atlīdzību summa izmaksāta veselības apdrošināšanā - 85,5 miljoni eiro, seko dzīvības apdrošināšana (67,7 miljoni eiro), kā arī īpašuma apdrošināšana (67,4 miljoni eiro), KASKO (65 miljoni eiro) un OCTA (50 miljoni eiro).

Sabiedrība CSDD plāno paaugstināt maksu par tehnisko apskati un citiem pakalpojumiem

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no nākamā gada 1.janvāra plāno paaugstināt vairāku sniegto pakalpojumu cenas, tostarp tehniskās apskates, transportlīdzekļu vadīšanas eksāmenu pieņemšanas, izvēles numuru un citu pakalpojumu cenas.

Lasiet arī

Kultūra Liepājā izsludināts atklāts projektu konkurss roka tradīciju atklāšanai

Projektu konkursa mērķis un prioritāte ir finansiāli atbalstīt kultūras projektus, kas stiprinātu un pilnveidotu "Liepāja 2027" projektu kopuma "Rokam roku" notikumus, radītu iespēju "atrakt" roka tradīciju Liepājā un ar starptautisku partneru iesaisti izveidot jaunus, neparastus un aizraujošus notikumus, kas simboliski ieskandinātu "Rokam roku" programmu 2027.gadā.

Sabiedrība Liepājā plāno noteikt obligātu zāles nopļaušanu ne retāk kā reizi mēnesī

Liepājā plāno noteikt obligātu zāles nopļaušanu ne retāk kā reizi mēnesī, paredz Liepājas pašvaldības teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu projekts.

Sabiedrība Liepājā tiks pārbūvēta 10,77 hektāru telpa pie pilsētas kanāla (+VIDEO)

Liepājnieki aicināti aicināti apspriesties pie ostas caurlaides Kaiju ielā.