Rīgā šogad izbūvētas piecas jaunas gājēju pārejas

Sabiedrība
VS.LV 14:29, 25.10.2024 0

Uzsākti arī projektēšanas darbi pie 16 jauniem luksoforu objektiem un 11 esošo gājēju pāreju uzlabošanas, paredzot atbilstošu apgaismojumu.

 

Gājēju drošības uzlabošanas nolūkos Rīgā šogad izbūvētas piecas jaunas gājēju pārejas un uzlabota viena esoša pāreja, tostarp nākamā gada plānos ir vismaz 20 jaunu pāreju būvniecība.

Jaunās pārejas izbūvētas piecās Rīgas apkaimēs - Avotu, Āgenskalna, Juglas, Mežciema un Ziepniekkalna apkaimē. Gājēju pārejās izbūvēts atbilstošs apgaismojums un šķērsojumu vietās veikta vides pieejamības uzlabošana, kā arī satiksmes organizācijas līdzekļu nomaiņa.

Izbūves darbi jau noslēgušies Kristapa ielā pie Alīses ielas, Ozolciema ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas "Ozolciema iela", Murjāņu ielā pie Veldres ielas, Valmieras ielā pie Lienes ielas, Malienas ielā pie Celmu ielas, kā arī ierīkots papildu apgaismojums gājēju pārejai Graudu ielā pie Ķekavas ielas. Kopumā veiktie būvdarbi izmaksājuši 249 tūkstošus eiro bez PVN.

Savukārt nākamā gada plānos ir aptuveni 20 jaunu gājēju izbūve vai esošo objektu uzlabošana vai pārbūve. Plānots, ka jaunas pārejas tiks izbūvētas Duntes ielā 8, Eksporta, Muitas ielas un 11.novembra krastmalas krustojumā, Ģimnastikas, Vaiņodes un Tadaiķu ielas krustojumā, Melnsila ielā 21, Pērnavas un Vārnu ielas krustojumā, Dzelzavas un Kaivas ielas krustojumā, Biķernieku un Burtnieku ielas krustojumā, Lāčplēša ielā pie Rūsiņa ielas, Lāčplēša ielā pie Abrenes ielas, Gustava Zemgala gatvē pie Vairoga ielas, Juglas ielā starp Ūdeļu un Biķernieku ielu un citur.

Tostarp ir uzsākti projektēšanas darbi pie 16 jauniem luksoforu objektiem un 11 esošo gājēju pāreju uzlabošanas, paredzot atbilstošu apgaismojumu.

Jauna gājēju pāreju izbūvēšana tiek prioritizēta, ņemot vērā satiksmes intensitāti, gājēju intensitāti, apgaismojuma esamību, šķērsojamo joslu skaitu, tuvumā esošas izglītības iestādes, sabiedriskā transporta pieturvietas, slimnīcas, iedzīvotāju ieteikumus, pilsētvides attīstības plānus un citus faktorus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien atklās jaunās, modernizētās pasažieru platformas septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +14 grādiem

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tetovēšanas meistars ir viena no pieprasītākajām profesijām mūsdienās

Tetovēšana ir māksla ar tūkstošiem gadu senām tradīcijām, kas gadsimtiem ilgi rotājusi cilvēku ķermeņus. Tomēr tetovēšanas meistara profesija nav tikai radošums. Tā ir sarežģīta un aizraujoša amata prakse, kas prasa ne tikai mākslinieciskas prasmes, bet arī dziļu izpratni par visu procesu. Šajā rakstā VEAN TATTOO atklās jums tetovēšanas mākslas pasauli un izskaidros, kāpēc tetovēšanas meistara profesija šodien ir viena no pieprasītākajām un perspektīvākajām.

Lasiet arī

Sabiedrība Pašvaldība noslēgusi pagaidu līgumu tiltu ikdienas uzturēšanai

Rīgas pašvaldība pēc izsludinātās sarunu procedūras noslēgusi pagaidu līgumu ar SIA "Rīgas tilti" galvaspilsētas tiltu, satiksmes pārvadu un gājēju tuneļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanai pēc 1.oktobra.

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Sabiedrība Atbalsta Puškinam veltītu piemiņas objektu demontāžu Rīgā

Puškina piemiņas zīmes demontāžu rosināja biedrība "Publiskās atmiņas centrs".