Uz valodas pārbaudi sūtīs tikai vienu deputātu

Sabiedrība
VS.LV 14:38, 23.10.2024 0

Parlamentāriešiem būs jālemj par opozīcijā esošās partijas " Stabilitātei" Saeimas deputāta Viktora Pučkas nosūtīšanu uz valodas pārbaudi.

 

Kā ziņots, Saeima izskatīšanai Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā nodeva jautājumu par frakcijas "Stabilitātei" deputātu nosūtīšanu valsts valodas pārbaudei pēc frakciju "Jaunās vienotības" un Nacionālā apvienības rosinājuma. Un šodien Saeimas komisija izskatīja šo "valodas" jautājumu.

Parlamentāriešiem būs jālemj par opozīcijā esošās partijas " Stabilitātei" deputāta Viktora Pučkas nosūtīšanu uz valodas pārbaudi, žurnālistiem pēc slēgtās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes pavēstīja komisijas vadītājs Jānis Vucāns (ZZS).

Viņš norādīja, ka komisija sēdes laikā sniedza atzinumu par to, vai partijas " Stabilitātei" deputāti Jefimijs Klementjevs un Pučka nosūtāmi uz valodas pārbaudi. Sēdē pēc "dziļām diskusijām", uzklausot arī Valsts valodu centra (VVC) speciālistu atzinumu, balsojot pieņemts lēmums, ka Klementjevs nav sūtāms uz valsts valodas pārbaudi, turpretim Pučkam pārbaude ir jāveic.

"To, kā kurš deputāts balsoja, es nevaru atklāt," teica Vucāns, atgādinot, ka sēde bija slēgta, kas liedz viņam tiesības izpaust šādu informāciju.

Vucāns, paužot savu viedokli, norādīja, ka viņam ir pārliecība, ka Klementjeva zināšanas ir uzlabojamas. "Klementjeva darbs Saeimā ir jēgpilns, tāpēc es atturējos balsojumā par Klementjeva nosūtīšanu uz valsts valodas pārbaudi," viņš piebilda.

Pučka medijiem pēc sēdes teica, ka pats uzskata, ka valsts valodu zina gana labi, bet tā nedomā Valsts valodas centrs. "Nav augstākajā līmenī valsts valodas zināšanās," teica Pučka. Blakus esošais "Stabilitātei" Saeimas frakcijas vadītājs Aleksejs Rosļikovs, papildinot Pučkas sakāmo, piebilda, ka Pučkam valsts valodas zināšanas esot C1 līmenī.

Klementjevs teica, ka viņam pirms četriem mēnešiem jau bijusi valsts valodas pārbaude. Viņš strādā, lai valsts valodas zināšanas uzlabotu. Vienlaikus viņš uzskata, ka valodu zina pietiekamā līmenī, lai pildītu amata pienākumus.

Rosļikovs pauda pārliecību, ka Pučka valsts valodu zinot pietiekamā līmenī, lai pildītu savus pienākumus. Viņš arī pauda viedokli, ka komisijas lēmums esot bijis "daļēji politisks".

"Nav mērķis izvairīties, mērķis saņemt objektīvu vērtējumu," par valodas pārbaudi, ja parlamentārieši pieņems lēmumu sūtīt Pučku uz pārbaudi, teica Rosļikovs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāju skaits līdz 2070.gadam varētu sarukt līdz 1,3 miljoniem

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Sabiedrība Ministrs: Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Sabiedrība Taupības dēļ pārtikas pakas turpmāk saņems tikai trūcīgie un krīzē nonākušie

Taupības dēļ cilvēki ar maznodrošinātā statusu no nākamā gada vairs nesaņems pārtikas pakas, kuras būs pieejamas tikai trūcīgajiem un krīzes situācijās nonākušajiem Latvijas un Ukrainas iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Sabiedrība Vai Latvijā līdz pensijas vecumam ir iespējams iekrāt līdz pat miljonam (+VIDEO)

Respondenti vecuma grupās no 18 līdz 39 gadiem ik mēnesi vēlētos saņemt pensiju no 1200 līdz 2000 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Steidzami jārod līdzekļi bērnu pasargāšanai un ārstēšanai no atkarībām

Saeimas deputāti šodien sprieda par iespējamajiem risinājumiem rīcībai ar apreibinošu vielu ietekmē esošajiem nepilngadīgajiem.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Latvijai jākļūst par dronu ražošanas līderi

Aizsardzības ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka ir uzsāktas iepirkuma procedūras un no trim Latvijas ražotājiem jau piegādāti pirmie 100 droni. Vasarā plānotas piegādes vēl no astoņiem Latvijas uzņēmumiem, un notiek aktīvs darbs pie nākamās dronu partijas iepirkuma.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.