Pauž bažas par ieceri noteikt pašvaldības policijai kontrolēt ceļu satiksmi

Sabiedrība
LETA 14:55, 14.10.2024 0

Latvijas Lielo pilsētu asociācija bažīga par ieceri noteikt pašvaldības policijai kontrolēt ceļu satiksmi.

 

Iepriekš atbildīgajā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nolēma atbalstīt deputātu Jāņa Patmalnieka (JV) un Gata Liepiņa (JV) iesniegto priekšlikumu, kas paredz, ka valsts vai pašvaldības policija atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei nodrošina kārtību uz ceļiem, regulē transportlīdzekļu un gājēju kustību, veic satiksmes uzraudzību, kontrolē ceļu stāvokli, kā arī satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu un transportlīdzekļu tehnisko stāvokli.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija vēstulē komisija pauž bažas par normā ietverto vārdu "nodrošina".

Aptaujājot biedrības biedrus, domju priekšsēdētājus, asociācijā netika gūta pārliecība, ka priekšlikums tiesību normu piemērotājiem ir viennozīmīgi saprotams un interpretējams. Lielo pilsētu asociācija pieļauj, ka tāda likuma normas redakcija nākotnē varētu radīt precedentu - ja valsts policija kādu iemeslu dēļ nespēs nodrošināt šo funkciju, šis pienākums gultos uz pašvaldību pleciem.

"Ņemot vērā pašvaldību saspringto situāciju ar budžetu, šādu jaunu funkciju, ja tā būtu jāveic obligāti nevis izvēles kārtā, visticamāk, izpildīt nebūs iespējams," uzsver biedrība.

Biedrība aicina komisiju veidot tādu regulējumu, kas paredz pašvaldības policijai izvēles tiesības, nemaz uzlikt par pienākumu nodrošināt minēto Ceļu satiksmes likuma normu ievērošanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pēc Latvijas pieprasījumiem «Telegram» dzēsusi vairākus kanālus

Balstoties uz Latvijas Valsts policijas (VP) pieprasījumiem saziņas platforma "Telegram" ir dzēsusi vairākus kanālus un grupas, kā piemērām tādus, kas satur bērnu pornogrāfiju saturošas materiālus, bet nesniedz informāciju par to veidotājiem, atzina VP.

Kriminālziņas Policija skaidro Cieceres ezerā notikuša incidenta apstākļus

Valsts policija skaidro Cieceres ezerā notikušā incidenta apstākļus, informē Valsts policija.

Pasaule Zolingenē trīs cilvēkus nodūrušais uzbrucējs pieteicies policijā

Uzbrucējs, kurš piektdien Vācijas rietumu pilsētā Zolingenē pilsētas svētkos ar nazi nodūra trīs un ievainoja astoņus cilvēkus, ieradies policijā un ir aizturēts, svētdien paziņoja policija.

Kriminālziņas «Policijai tas godu nedara»: komentētāji apspriež tiesībsargājošās iestādes

Kriminālprocesa lietiskie pierādījumi sabiedrībā nav radījuši uzticību.