Norisināsies svinīgs pasākums par godu NATO kaujas grupas paaugstināšanai

Sabiedrība
VS.LV 12:48, 14.10.2024 0

NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā kopš 2017.gada vada Kanāda, un tā ir Kanādas lielākā militārā misija ārvalstīs.

 

Saeimā norisināsies svinīgs pasākums par godu NATO kaujas grupas paaugstināšanai līdz brigādes līmenim. Pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un ievadvārdus sacīs Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

"Kanādas līderība un ievērojamā militārpersonu un ģimeņu klātbūtne Latvijā veido personīgos pieredzes stāstus un redzamās un neredzamās saites, kas paplašina valstu partnerību arī ārpus militārās jomas. Šīs Latvijas un Kanādas cilvēcīgās savstarpējās attiecības veido jaunus un noturīgus pavedienus starp Eiropas un Ziemeļamerikas kontinentiem," pauž D.Mieriņa.

Lai izceltu Latvijas un Kanādas veiksmīgo sadarbību NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā, Kanādas vēstnieks Braiens Svorks (Brian Szwarc) un Kanādas Bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā komandieris pulkvedis Džims Smits (Jim Smith) informēs Saeimas deputātus par Kanādas militārās klātbūtnes paplašināšanu Latvijā. Kopā Latvija un Kanāda iezīmēs mūsu veiksmīgo un ilgstošo militāro partnerību NATO ietvaros.

NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā kopš 2017.gada vada Kanāda, un tā ir Kanādas lielākā militārā misija ārvalstīs. Pērn Kanāda apņēmās būtiski palielināt savu personāla un ekipējuma ieguldījumu, lai stiprinātu NATO klātbūtni Latvijā un sadarbībā ar sabiedrotajiem vadītu kaujas grupas pāreju uz daudznacionālu kaujas spējīgu brigādi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām

Kopumā 14. Saeimā darbojas 13 deputātu interešu grupas. Par darbu šajās grupās parlamentārieši nekādu atalgojumu nesaņem.

Sabiedrība Konceptuāli atbalsta Rēzeknes domes atlaišanu

Pašvaldības domē plānots iecelt pagaidu administrāciju.