Vasarā 65% iedzīvotāji ir atpūtušies un uzlabojuši garastāvokli

Sabiedrība
LETA 15:40, 06.10.2024 0

Lielākā daļa jeb 65% iedzīvotāju vasarā ir izdevies atpūsties, uzlabojot garastāvokli un psiholoģisko noskaņojumu, liecina "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" aptaujas dati.

 
Foto: LETA

Uz jautājumu, vai vasarā izdevies atpūsties tā, lai uzlabotu garastāvokli, 17% respondentu atbildējuši pilnīgi apstiprinoši. Tomēr lielākā daļa jeb 48% snieguši atbildi "drīzāk jā". 22% aptaujāto atbildējuši drīzāk noliedzoši, taču 7% norāda, ka noteikti vasarā nav atpūtušies tā, lai uzlabotu garastāvokli. Savukārt vēl 6% aptaujāto šajā jautājumā viedokļa nebija.

Aptaujā vairums jeb 23%, kas pārliecinoši atzina, ka vasarā uzlabojuši garastāvokli un psiholoģisko noskaņojumu, ir jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Tā biežāk atbildējuši Rīgā, Pierīgā un Zemgalē dzīvojošie, kā arī tie, kuri savā profesionālajā darbā ir vadītāji vai arī pašreiz nestrādā un darbu arī nemeklē.

Savukārt tie, kas uz jautājumu atbildējuši ar "drīzāk jā", vairumā ir vecumā no 50 līdz 74 gadiem.

Pārliecinoši noliedzošu atbildi vairāk snieguši iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem un tie, kuri dzīvo Kurzemē. Starp tiem, kuri visbiežāk savās atbildēs norādījuši, ka aizvadītajā vasarā nav izdevies atpūsties tā, lai uzlabotos psiholoģiskais noskaņojums, visvairāk jeb 18% aptaujāto ir strādnieki bez noteiktas kvalifikācijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā aptuveni 100 cilvēki piemin Palestīnas civiliedzīvotāju upurus

Šodien Rīgā, Esplanādē Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākumā pulcējušies aptuveni 100 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena un stabila, turklāt lielākā daļa Latviju šķērso tranzīta nolūkos, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai.

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Lasiet arī

Sabiedrība Vietām Latvijā pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords

Naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +5..+10 grādiem un vietām tika pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

Sabiedrība Otrdienu sola bez nokrišņiem

Otrdien Latvijā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaisa temperatūra pakāpsies grādu augstāk nekā pirmdien, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kādu laiku sinoptiķi sola šodien

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā sola pārsvarā sausu laiku. Cik silti būs?

Piektdien Latvijas lielākajā daļā nav gaidāmi nokrišņi un bieži spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.