Latvijā atklāj ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bez nepieciešamās atļaujas

Sabiedrība
LETA 13:34, 06.10.2024 0

Vairākās iestādēs šogad atklāta ārstniecības pakalpojumu sniegšana bez nepieciešamās atļaujas, līdz ar to šo šo pakalpojumu sniegšana apturēta, liecina informācija Veselības inspekcijas datubāzē.

 

Astoņu ārstniecības pakalpojumu sniegšana apturēta, pamatojoties uz Ārstniecības likuma pārkāpumiem, proti, pakalpojumi sniegti Ārstniecības iestāžu reģistrā nereģistrētās iestādēs. Turklāt divās no šīm iestādēm ārstniecības pakalpojumus sniegušas personas, kuras nav reģistrētas Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā.

Visos gadījumos pakalpojumi sniegti Rīgā vai Pierīgā.

Tā, piemēram, kāds reģistrēts akupunktūras ārsts un mākslas terapeite snieguši pakalpojumus Ārstniecības iestāžu reģistrā nereģistrētās iestādēs.

Savukārt divos gadījumos personas veikušas botulīna toksīna injekcijas, lai gan nav reģistrētas Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā aptuveni 100 cilvēki piemin Palestīnas civiliedzīvotāju upurus

Šodien Rīgā, Esplanādē Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākumā pulcējušies aptuveni 100 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena un stabila, turklāt lielākā daļa Latviju šķērso tranzīta nolūkos, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai.

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Lasiet arī

Sabiedrība Tiesībsargs: ārstam nav pienākuma runāt ar bērnu svešvalodā

Bērnam ir tiesības saņemt informāciju par savu veselību saprotamā formā atbilstoši vecumam un briedumam, bet ārstam nav pienākuma runāt svešvalodā, informē Tiesībsarga birojs.

Ekonomika Kāpēc zāļu ražotāji nav ieinteresēti medikamentus pieteikt un reģistrēt Latvijā

Zāļu ražotāji nav ieinteresēti medikamentus pieteikt un reģistrēt Latvijā nabadzīgā zāļu kompensācijas budžeta dēļ, intervijā aģentūrai LETA sacīja zāļu ražotāja "Olpha" (iepriekš "Olainfarm") valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Veselība NMPD: brīvdienās bērni bieži vien ir pakļauti savainojumu riskam (+VIDEO)

Vairāki pirmo klašu skolēni vidēji smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

Veselība Neiroķirurgi: «Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!» (+VIDEO)

Ārstiem palīgā nāks mākslīgais intelekts un paplašinātās realitātes tehnoloģijas.