Šonakt gaidāma pirmā rudens salna

Sabiedrība
LETA 17:20, 29.09.2024 0

Šonakt daudzviet Latvijā gaidāma pirmā rudens salna gan gaisā, gan zāles virskārtā, prognozē sinoptiķi.

 
Foto: LETA

Nakts otrajā pusē teritorijas lielākajā daļā zāles virskārtā temperatūra noslīdēs līdz 0..-2 grādiem. Salna nav gaidāma tikai piekrastes un galējos dienvidaustrumu rajonos.

Saistībā ar gaidāmo salnu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu, kas būs spēkā 30.septembrī no plkst.1 līdz 8.

LVĢMC brīdina, ka salna salā neizturīgo augu sugām var radīt bojājumus, tāpēc nepieciešamības gadījumā jāveic augu aizsardzības pasākumi, kas mazina salnas ietekmi, piemēram, augu apsegšana vai laistīšana vakarā pirms gaidāmās salnas.

Naktī mākoņu debesīs būs maz, pierims vējš un temperatūra pazemināsies līdz -1...+4 grādu atzīmei. Nedaudz siltāks būs vienīgi dažviet piekrastē.

Pirmdiena iesāksies ar lielākoties sausu un saulainu laiku, tikai vietām būs lietus. Vējš pakāpeniski pierims. Dienā temperatūra pakāpsies līdz +15 grādiem.

Rīgā naktī nokrišņi nav gaidāmi, debesīs būs maz mākoņu un pūtīs lēns vējš. Gaiss atdzisīs līdz +3..+5 grādiem. Piepilsētā būs vēl vēsāks. Dienā būs neliels mākoņu daudzums un gais iesils līdz +15 grādiem.

Arī naktī uz 1.oktobri daudzviet Latvijā zāles virskārtā gaidāma salna.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība ĀM radusi 1,1 milj. eiro ietaupījumu uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina

Ārlietu ministrija (ĀM) ir samazinājusi izdevumus 2025.gadam 1,1 miljona eiro apmērā, no tā 600 000 eiro uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina.

Sabiedrība «Viens cilvēks neko atrisināt nevarēs»: eksperte par JKP

Jaunievēlētajai Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšsēdētājai Dagmārai Beitnere-Le Gallai piemīt līdera potenciāls un harizma, taču JKP jādomā arī par skaidru ideoloģisko pozīciju, vērtē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Sabiedrība Liepājas jaunieši forumā atklāja, ka viņiem ir pieejama marihuāna (+VIDEO)

Ne visiem ir finansiālas iespējas pat atbraukt līdz centram.

Sabiedrība CSDD atgādina: šoziem satiksmē varēs izmantot tikai ziemas riepas

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Latvijā gaidāma saulaina un silta diena

Otrdien Latvijā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.