Nedēļas beigās Latvijā gaidāms straujāks temperatūras kritums

Sabiedrība
LETA 20:24, 25.09.2024 0

Septembra pēdējās divas dienas būs arī mēneša vēsākās dienas, prognozē sinoptiķi.

 
Foto: LETA

Ceturtdien un piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām - īpaši Kurzemē - iespējamas pērkona lietusgāzes. Vējš pūtīs no dienvidu puses un brīžiem kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra naktīs nenoslīdēs zem +9..+16 grādiem, ceturtdien temperatūra pakāpsies līdz +17..+22 grādiem, piektdiena būs nedaudz vēsāka.

Daudzviet līs arī nedēļas nogalē, kad mērens dienvidrietumu vējš pāries rietumu vējā. Ieplūstot dzestrākam gaisam no Eiropas ziemeļrietumiem, svētdien temperatūra vairs nepārsniegs +12..+15 grādus un naktī uz pirmdienu tā vietām var noslīdēt nedaudz zem nulles.

Sagaidāms, ka arī nākamnedēļ brīžiem līs, sniegs pagaidām netiek prognozēts. Gaisa temperatūra dažās dienās var pakāpties nedaudz virs +15 grādiem.

Lai gan atsevišķās novērojumu stacijās, galvenokārt Vidzemē, meteoroloģiskais rudens sākās 19.septembrī, valstī kopumā tā iestāšanās gaidāma 28.septembrī jeb aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts. Meteoroloģiskais rudens sākas, ja piecas dienas pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra saglabājas zem +15 grādiem, un tā sākums ir pirmā no šīm dienām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā aizliedz TV un radio reklamēt alus un vīna atlaides un cenas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz cenu un atlaižu reklāmu aizliegumu alum un vīnam televīzijā un radio.

Sabiedrība Latvijas darbiniekiem ir jāatrod laba motivācija, pārliecināta eksperte (+VIDEO

Ir būtiski apspriest mērķus kopā un pārliecināties, ka tie ir reāli sasniedzami.

Sabiedrība Rinkēvičs: Jāpalielina finansējumu klimata pārmaiņu mazināšanai

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Policija sāk pārbaudi par meitenes patvaļīgu aiziešanu no bērnudārza

Par meitenes patvaļīgu aiziešanu no bērnudārza Daugavpilī pagājušajā nedēļā policija sākusi resorisko pārbaudi, informē Valsts policija (VP).

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Trešdien gaidāms nedaudz mākoņaināks un vēsāks laiks

Trešdien Latvijā būs vairāk mākoņu, bet nokrišņi nav gaidāmi, prognozē sinoptiķi.