Rīgā izvērtēs pašvaldības uzņēmumu valžu un padomju locekļu skaitu un atalgojumu

Sabiedrība
VS.LV 21:27, 24.09.2024 0

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) uzdevis pilsētas izpilddirektoram sagatavot informāciju par pašvaldības kapitālsabiedrību valdēm un padomēm, izvērtējot iespēju tajās samazināt locekļu skaitu un optimizēt finanšu līdzekļu izmantošanu.

 
Foto: LETA

Līdz 7.oktobrim Rīgas pilsētas izpilddirektoram būs jāizvērtē un jāiesniedz informācija par kapitālsabiedrību lielumu, valžu un padomju locekļu skaitu, kā arī priekšlikumi iespējamai to skaita samazināšanai, norādot iespējas un pamatojumu.

Tāpat būs jāsagatavo informācija par kapitālsabiedrību valžu un padomju locekļiem noteikto atlīdzību, priekšlikumi atlīdzības iesaldēšanai un informācija par kapitālsabiedrību valžu un padomju pilnvaru termiņiem.

Kā vēstīts, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs parakstījis un nosūtījis Saeimai grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Ja grozījumi tiks pieņemti, publisko personu kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu atalgojums nākamos divus gadus nedrīkstēs pārsniegt šā gada 31.augustā noteikto apmēru. Valsts prezidents lūdzis Saeimu šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Pašvaldībai pieder 12 kapitālsabiedrības - "Rīgas satiksme", "Rīgas namu pārvaldnieks", "Rīgas ūdens", "Rīgas meži", "Rīgas nami", "Rīgas 1.slimnīca", "Rīgas veselības centrs", "Rīgas 2.slimnīca", "Rīgas Dzemdību nams", "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", SIA "Getliņi eko" un AS "Rīgas siltums".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaidāma saulaina un silta diena

Otrdien Latvijā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Austrumu slimnīcas jaunajā korpusā pārvietos infektoloģijas un plaušu centru

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas (RAKUS) jaunajā korpusā, Hipokrāta ielā 2, plānots pārvietot infektoloģijas, kā arī tuberkulozes un plaušu centru.

Sabiedrība Asinsdonoru centrs šonedēļ dosies 14 izbraukumos pie donoriem

Valsts asinsdonoru centrs šonedēļ dosies 14 izbraukumos pie donoriem. Patlaban tiek gaidīti visu asinsgrupu donori, bet īpaši A- asinsgrupas donori.

Sabiedrība Ķekavas novadā bez pajumtes var palikt vairākas ukraiņu bēgļu ģimenes

Nespējot rast remontam nepieciešamo naudu, Ķekavas novada pašvaldība atdos atpakaļ valstij bijušā sociālās aprūpes centra ēku, kurā patlaban mājokļus īrē vairākas Ukrainas bēgļu ģimenes - savukārt valstij, neveicot nepieciešamos ieguldījumus, tās var palikt bez pajumtes.

Lasiet arī

Sabiedrība Par 122,7 miljoniem eiro Rīgā plāno izbūvēt Čakstes gatves posmu

Rīgas dome trešdien lēma īstenot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projektu "Jāņa Čakstes gatves izbūve", kura izmaksas ir līdz 122 732 479 eiro.

Sabiedrība «Pat Ušakova laikā nebija tādu murgu»: rīdzinieki ir neapmierināti ar Domi

"Cilvēks pašvaldības ierīkotā sporta vai spēļu laukumā gūs traumu, arī visu vāks nost?"

Kriminālziņas Apsūdz bijušo Rīgas domes departamenta pienākumu izpildītāju Vaivodu

Prokuratūra par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu uzrādījusi apsūdzību bijušajam Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājam Jānim Vaivodam.

Sabiedrība Piešķir finansējumu satiksmes pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu izbūvei

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt gājēju ietvi, riteņbraucēju un transportlīdzekļu ceļu tīklu.