Asinsdonoru centrs šonedēļ dosies 14 izbraukumos pie donoriem

Sabiedrība
VS.LV 19:47, 23.09.2024 0

Valsts asinsdonoru centrs šonedēļ dosies 14 izbraukumos pie donoriem. Patlaban tiek gaidīti visu asinsgrupu donori, bet īpaši A- asinsgrupas donori.

 
Foto: LETA

Pirmdien asinsdonorus gaidīs Jēkabpils stadiona telpās, Brīvības iela 289, no plkst.9 līdz 13, Ogres novada kultūras centrā, Brīvības iela 15, no plkst.10 līdz 14, kā arī Valdemāra iela 118, Rīga, no plkst.10 līda 14, kur piestās VADC specializētais autobuss.

Otrdien, 24.septembrī, notiks trīs izbraukumi - Dobeles pilsētas kultūras namā, Baznīcas iela 6, no plkst.9 līdz 13, Vērgales kultūras namā, Vērgales pagastā, no plkst.9 līdz 11.30, bet specializētais autobuss piestās Gustava Zemgala gatvē 74, Rīgā, no plkst.10 līdz 14.

Trīs izbraukumi gaidāmi trešdien, 25.septembrī. Zentas Mauriņas piemiņas istabā, Lielajā ielā 84, Grobiņā, no plkst.9 līdz 12, Kauguru kultūras namā, Raiņa iela 110, Jūrmalā, no plkst.10 līdz 14, bet specializētais autobuss donorus gaidīs Rīga, Bieķensalas ielā 21, no plkst.10 līdz 14.

Ceturtdien izbraukumi notiks Madonas mūzikas skolā, Blaumaņa ielā 16, no plkst.9 līdz 13, Bauskas slimnīcas poliklīnikā, Dārza ielā 7/1, no plkst.10 līdz `4, bet specializētais autobuss atradīsies Dārzciema iela 86, Rīgā, no plkst.10 līdz 14.

Nedēļa noslēgsies ar specializētā autobusa izbraukumu pie tirdzniecības centra "Riga plaza" Rīgā, no plkst.10 līdz 14, un VADC izbraukumu "DHL Express Latvia", Mazajā Gramzdas ielā 9A, Mārupē, no plkst.10 līdz 14.

Tāpat visu nedēļu strādās pastāvīgajās ziedošanas vietās. Asinis var ziedot Rīgā, Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32 un Hipokrāta ielā 2. Tāpat asinis var ziedot Liepājas slimnīcā - pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 26557743. Donorus gaida arī VADC Latgales filiālē - 18.novembra ielā 41, Rēzeknes slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu asins sagatavošanas kabinetos - Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Saskaņā ar Darba likumu, donoram pēc asins ziedošanas nākamajā dienā pienākas apmaksāta atpūtas diena, un, pēc vienošanās ar darba devēju to var piešķirt citā laikā. Darba devējs apmaksā līdz piecām šādām dienām kalendārajā gadā.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Lasiet arī