Rīgā ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas pacienti

Sabiedrība
VS.LV 22:40, 17.09.2024 0

Rīgā uz psiholoģiskā atbalsta nometni ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas "Ohmatdyt" pacienti ar vecākiem un ārstiem.

 

Lielākā daļa atbraukušo ir bērni ar onkoloģiskajām saslimšanām, kā arī ārstējošais personāls. Kā norāda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa lielākā daļa atbraukušo trieciena dienā pieredzējuši raķetes sprādzienu, tā brīdī atrazdamies slimnīcas teritorijā.

Bērni Rīgā pavadīs desmit dienas, kuru laikā bērniem un to aprūpētājiem tiks nodrošinātas psiholoģiskā atbalsta grupas. Tās vadīs Bērnu un pusaudžu resursu centra speciālisti. Vienlaikus bērniem tiks piedāvātas arī fizioterapijas nodarbības, baseins un radošās darbnīcas, kā arī dažādas izklaidējošas aktivitātes, piemēram, "Līvu akvaparka" un Rīgas Zoodārza apmeklējums.

Viena nometne - naktsmītnes, ēdināšana, transports, tostarp maršruts Kijiva-Rīga-Kijiva, psiholoģiskais atbalsts, fizioterapija un atsevišķas atpūtas programmas aktivitātes - izmaksā aptuveni 35 000 eiro. Nometnē darbojas astoņi brīvprātīgie darbinieki, un lielu daļu aktivitāšu iespēju bērniem ziedo pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā Zooloģiskais dārzs "Rakši", Rīgas Zooloģiskais dārzs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Vienam dalībniekam nometne izmaksā vidēji 900 eiro.

Lai palīdzētu bērniem Ukrainā, Bērnu slimnīcas fonds sadarbību ar "Okhmatdyt" uzsāka 2022.gadā. Sadarbības laikā ir notikušas jau sešas psiholoģiskā atbalsta nometnes Rīgā, un palīdzību ir saņēmuši vairāk nekā 120 bērni un 90 mammas un tēti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.