Panākta vienošanās par naftas tranzītu caur Ukrainu uz Ungāriju

Sabiedrība
LETA 17:43, 10.09.2024 0

Ungārijas valdība otrdien atzinīgi novērtēja Ungārijas enerģētikas uzņēmuma MOL panākto vienošanos, kas dos iespēju Ungārijai tranzītā caur Ukrainu saņemt Krievijas kompānijas "Lukoil" piegādāto jēlnaftu.

 

Jūlijā Ungārija un Slovākija kritizēja Kijivu, ka tā apdraudot šo valstu enerģētisko drošību, liedzot Krievijas uzņēmumam "Lukoil" izmantot Ukrainā esošo cauruļvada "Družba" posmu.

Taču MOL pirmdien paziņoja, ka, noslēdzot līgumus ar piegādātājiem un cauruļvadu operatoriem, ir panākts "ilgtspējīgs risinājums", kas nodrošina naftas transportēšanu uz abām valstīm.

Līgumi paredz, ka MOL kļūst par jēlnaftas īpašnieci jau uz Baltkrievijas un Ukrainas robežas, līdz ar to tā nebūs uzskatāma par "Lukoil" naftu.

Uzņēmums uzsver, ka šie līgumi atbilst Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām.

"Mēs atzinīgi vērtējam MOL piedāvāto risinājumu. Tas ir tehnoloģisks risinājums," sacīja Ungārijas valdības preses pārstāvis Zoltāns Kovāčs.

2022.gadā ES noteica sankcijas Krievijas naftas importam, taču cauruļvads "Družba" šīm sankcijām uz laiku netika pakļauts, lai sniegtu atsevišķām Centrāleiropas valstīm laiku atrast alternatīvas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Lasiet arī

Sabiedrība Ukraina aizliedz ar Krieviju saistītās reliģiskās organizācijas

Ukrainas parlaments otrdien pieņēmis likumu, ar kuru aizliegta to reliģisko organizāciju darbība, kas saistīta ar Krieviju.

Pasaule Indijas premjers apmeklēs Ukrainu

Indijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka premjerministrs Narendra Modi augustā plāno apmeklēt Ukrainu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Pasaule Standard & Poor's samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" (S&P) samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam jeb "SD", šādu lēmumu skaidrojot ar kara skartās valsts nespēju veikt pašreizējo valsts obligāciju kupona jeb procentu maksājumu.

Pasaule Mali pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ukrainu

Mali valdošā hunta svētdienas vakarā paziņoja, ka nolēmusi pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.