Kur atrodas patvertne? Iedzīvotājiem drīz parādīs

Sabiedrība
LETA 11:23, 08.09.2024 0

Iekšlietu ministrija rosina valdību piešķirt ministrijām un 43 pašvaldībām ne vairāk kā 62 706 eiro, lai kompensētu izdevumus, kas saistīti ar informatīvu luminiscējošu zīmju iegādi patvertņu apzīmēšanai.

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nesen paziņoja, ka VUGD amatpersonas turpina valsts un pašvaldību ēku pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu, lai novērtētu to atbilstību patvertņu vajadzībām. Līdz augusta vidum, pārbaudot 1911 objektu, secināts, ka pilnībā patvertnes vajadzībām atbilst 259 jeb 13,5% objektu un daļēji atbilst 818 jeb 42,8%. Šajos objektos var ietilpt 373 000 cilvēku.

Tā kā valsts un pašvaldību pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu VUGD amatpersonas veic papildus saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, plānots, ka apmēram 4500 apzināto objektu apsekošana noslēgsies novembra sākumā.

Patlaban sākts arī darbs pie pirmo patvertņu zīmju izvietošanas uz ēkām, kuras daļēji vai pilnībā atbilst patvertnēm izvirzītajam prasībām. To plānots pabeigt līdz valsts svētkiem novembrī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Sabiedrība Militāra apdraudējuma gadījumā rīdziniekiem iesaka ierīkot vietu kur patverties

Militāra apdraudējuma gadījumā rīdziniekiem tiek ieteikts uzturēt dzeramā ūdens un pārtikas rezerves, kā arī ierīkot vietu kur patverties, paredzēts šodien Rīgas domes atbalstītajā civilās aizsardzības plānā.

Sabiedrība Izstrādātas vadlīnijas patvertņu minimālajām tehniskajām prasībām

Iekšlietu ministrija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izstrādājis vadlīnijas par minimālajām tehniskajām prasībām ēkās esošo telpu vai telpu grupu piemērotībai patvertnes vai vietas, kur var patverties, izveidošanai vai atjaunošanai ēkas pazemes stāva daļā, informē VUGD.