Kampaņā aicinās iedzīvotājus sveicināt vienam otru

Sabiedrība
LETA 15:18, 05.09.2024 0

No 9.septembra līdz 15.septembrim notiks kampaņa "Drosme sasveicināties", kurā iedzīvotājus mudinās sveicināt vienam, tādā veidā rūpējoties par iekļaujošāku sabiedrību, informē kampaņas organizatori, nevalstiskā organizācija "Mot Latvija".

 

Organizācija septembrī aicina aktualizēt iekļaušanas tēmu, uzsverot pirmo un būtiskāko iekļaušanas soli - sasveicināšanos. Ar kampaņu "Drosme sasveicināties" organizācija akcentē, ka sasveicināšanās nav tikai formalitāte, tā ir iespēja redzēt un būt pamanītam.

Diemžēl Latvijas sabiedrībā, it īpaši jauniešu vidū, mēs bieži vien neieklausāmies otrā un pat nepamanām apkārtējos, uzsver organizācija.

"Mot Latvija" norāda, ka jaunieši atzīst iekļaušanu par aktuālu problēmu un norāda uz mentālās veselības izaicinājumiem, kas saistīti ar šīs prasmes zudumu.

Septembra laikā organizācijas brīvprātīgie treneri atgādinās jauniešiem par sveicināšanās nozīmi, gaidāmi arī vairāki pasākumi, kuros aktualizēs sveicina lomu ikdienā.

Klases tiks aicinātas piedalīties konkursā ar mērķi parādīt, kā sveiciens ienāk klases ikdienā.

Atgādinājums sveicināties būs redzams vides reklāmās Rīgas ielās, kā arī dzirdams radio.

"Mot Latvija" mērķis ir veidot iekļaujošu sabiedrību, organizējot mācību programmas jauniešiem.

Pašlaik programmā piedalās 18 000 jauniešu 72 skolās 43 Latvijas pilsētās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī