Rīgā no šodienas pieaug maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Sabiedrība
LETA 08:29, 01.09.2024 0

Rīgā no šodienas par aptuveni 7-8% pieaug maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iepriekš nolēma Rīgas dome.

 

Jaunajā tarifā ņemta vērā gan degvielas cenu samazināšanās, gan darba spēka izmaksu, atkritumu apglabāšanas izmaksu un dabas resursu nodokļa pieaugums.

No šodienas Rīgas Austrumu izpilddirekcijas teritorijā, pilsētas centrā un Latgales priekšpilsētā, kur saimnieko SIA "Clean R", iedzīvotājiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pieaugs par 7,4% - līdz 32,04 eiro par kubikmetru ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) līdzšinējo 29,84 eiro vietā, bet no 2025.gada būs jāmaksā 32,74 eiro.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas teritorijā un Kurzemes rajonā, kur arī saimnieko "Clean R", izmaksas pieaugs par 7,3% - līdz 32,38 eiro par kubikmetru līdzšinējo 30,17 eiro vietā. No 2025.gada atkritumu apsaimniekošanas izmaksas šajā rajonā pieaugs līdz 33,09 eiro par kubikmetru.

Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, kur saimnieko SIA "Eco Baltia vide", sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pieaugs par 7% - līdz 31,4 eiro par kubikmetru līdzšinējo 29,34 eiro vietā. No 2025.gada par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 32,09 eiro par kubikmetru.

Zemgales priekšpilsētā, kuru apsaimnieko SIA "Lautus vide", sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas aizvien būs lētākās pilsētā. No šodienas tās pieaugs par 8,2% - līdz 28,66 eiro par kubikmetru līdzšinējo 26,5 eiro vietā. No 2025.gada izmaksas pieaugs līdz 29,38 eiro.

Savukārt bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas maksa "Eco Baltia vide" apsaimniekotajās teritorijās no šodienas pieaugs par 7%, sasniedzot 18,84 eiro par kubikmetru ar PVN līdzšinējā 17,61 eiro vietā, bet "Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās - līdz 17,19 eiro par kubikmetru.

Tāpat liela izmēra sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa "Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās būs 28,66 eiro par kubikmetru ar PVN.

Sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas "Eco Baltia vide" apsaimniekotajās teritorijās konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri no šodienas būs 7,54 eiro ar PVN līdzšinējo 7,04 eiro vietā, bet bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem - 4,52 eiro līdzšinējo 4,23 eiro vietā.

"Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas vienai izvešanas reizei konteineriem ar tilpumu 0,12 kubikmetri turpmāk būs 3,44 eiro ar PVN līdzšinējo 3,18 eiro vietā, bet konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri - 6,88 eiro līdzšinējo 6,36 eiro vietā.

Savukārt konteineriem ar tilpumu 0,66 kubikmetri izvešanas maksa no šodienas būs 18,92 eiro līdzšinējo 17,49 eiro vietā, bet konteineriem ar tilpumu 1,1 kubikmetrs - 31,53 eiro līdzšinējo 29,14 eiro vietā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī