Satversmes tiesa ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojumu

Sabiedrība
LETA 15:11, 27.08.2024 0

Satversmes tiesa (ST) ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem.

 

Ar apstrīdētajām normām Jūrmalas teritorijas plānojumā tiek grozīts atsevišķu zemes vienību izmantošanas veids. Apstrīdētās normas paredz mainīt funkcionālo zonējumu zemes vienībām "Stirnurags 0601", "Bulduri 4508", "Bulduri 5912", "Jaundubulti 2702" un "Pumpuri 3101" no dabas pamatnes teritorijas uz savrupmāju apbūves teritoriju.

Pieteikuma iesniedzēja ir biedrība, kuras darbības mērķis ir vides un dabas aizsardzība. Tās ieskatā funkcionālā zonējuma izmaiņas minētajās teritorijās esot pretrunā ar vides aizsardzības principiem.

Paredzot, ka strīdus teritorijas ir nododamas apbūvei, pašvaldība neesot pienācīgi izvērtējusi iespējamo kaitējumu dabas daudzveidībai un tajās esošajiem aizsargājamajiem augiem, īpaši aizsargājamām sugu dzīvotnēm, dižkokiem un biotopiem. Ņemot vērā minēto, esot aizskartas pieteikuma iesniedzējas Satversmes 115.pantā paredzētās tiesības uz labvēlīgu vidi.

Tiesa uzaicināja institūciju, kas izdevusi apstrīdēto aktu, - Jūrmalas domi - līdz oktobrim iesniegt tiesai atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu. Lietas sagatavošanas termiņš ir 2025.gada janvāris.

Par lietas izskatīšanas procesa veidu un datumu tiesa lems pēc lietas sagatavošanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No šodienas gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Jūrmalā stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā (+FOTO)

Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Ekonomika Jūrmalas centrā uzbūvēs milzīgu viesnīcu

Nekustamā īpašuma pārvaldītājs SIA "M.J. Finance" Turaidas ielā Majoros varēs būvēt līdz 20 metrus augstu viesnīcu, paredz Jūrmalas domes apstiprinātie dokumenti.