Pirmajā mācību gada dienā Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas

Sabiedrība
LETA 18:34, 27.08.2024 0

Pirmajā mācību gada dienā Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, vienlaikus pašvaldība aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, informē Rīgas pašvaldība.

 
Foto: LETA

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pirmajā mācību gada dienā, pirmdien, 2.septembrī, braucieniem izmantot sabiedrisko transportu, kas šajā dienā būs bez maksas. E-taloni vai koda biļetes Rīgas autobusos, trolejbusos un tramvajos 2.septembrī nebūs jāreģistrē. Mazāka privātā transporta satiksmes plūsma pilsētā nodrošina arī raitāku sabiedriskā transporta virzību, norāda pašvaldībā.

Atsākoties skolas laikam, pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā. Pirms skolas gaitu sākšanas vai atsākšanas pašvaldība aicina bērnu vecākus ar savām atvasēm pārrunāt ceļu satiksmes drošības noteikumus un atgādināt par drošu uzvedību ielās.

Tāpat pašvaldība aicina būt īpaši uzmanīgiem arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem, jo bērni mēdz būt ļoti aktīvi un neprognozējami mainīt pārvietošanās trajektoriju.

Pašvaldībā informē, ka uz valsts galvenajiem autoceļiem pie Rīgas robežas ir uzstādīti ikgadējie informatīvie plakāti, kuri atgādina par ieteicamo braukšanas ātrumu - 30 kilometri stundā - mācību iestāžu tuvumā.

Tāpat pilsētā visas būvsezonas garumā - līdz pat vēlam rudenim turpinās dažādi būvdarbi un seguma atjaunošanas darbi. Pašvaldība aicina satiksmes dalībniekus būt saprotošiem būvdarbu laikā un pārplānot ierastos maršrutus, lai izvairītos no remontdarbu vietām, vai ierēķināt ilgāku laiku, ko pavadīt ceļā, lai nepieciešamajā galamērķī nokļūtu laikus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Sabiedrība Rudenī Rīgā plāno sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām

Rudenī Rīgā plānots sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Sabiedrība Rīgā mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

No 1.augusta Rīgā tiks veiktas izmaiņas vairāku pieturvietu nosaukumos.