Rīgā ar vairākiem pasākumiem godinās akcijas «Baltijas ceļš» 35.gadadienu

Sabiedrība
LETA 18:42, 20.08.2024 0

Atzīmējot Baltijas ceļa 35.gadadienu, Rīgā piektdien, 23.augustā, notiks vairāki pasākumi, informē pašvaldībā.

 

Plkst.11 pie Brīvības pieminekļa notiks ziedu nolikšanas ceremonija par godu Baltijas ceļa 35.gadadienai un Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmei Latvijā.

Savukārt plkst.13 Brīvības laukumā svinīgi atklās starptautisku izstādi "Akcija Baltijas ceļš - vienoti brīvībai". Izstādē būs apskatāmas dažādas fotogrāfijas no 1989.gada 23.augusta notikumiem.

Izstādi veidojis Latvijas Nacionālais arhīvs sadarbībā ar Igaunijas Nacionālo arhīvu, Lietuvas Centrālo Valsts arhīvu un Lietuvas Valsts Mūsdienu dokumentu arhīvu. To varēs apskatīt līdz 10.septembrim, bet pēc tam, no 16.septembra līdz 29.septembri, izstāde būs skatāma Prāgā.

23.augusta vakarā no plkst.18 līdz 20 pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts "Vienoti brīvībai", kur izskanēs komponista Mārtiņa Miļevska radītās koncertprogrammas pirmatskaņojums. Pirms svinīgā koncerta klātesošos uzrunās pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kultūras ministre Agnese Lāce (P) un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē portālā "Lsm.lv", klausīties tiešraidē Latvijas Radio ēterā un atliktajā tiešraidē Latvijas Televīzijā.

No 23.augusta līdz 10.septembrim Brīvības laukumā būs apskatāms arī vides objekts "Pievienojies Baltijas ceļam!".

Baltijas ceļš ir spilgtākais Baltijas tautu vienotības apliecinājums kopīgai cīņai par valstiskās neatkarības atjaunošanu pirms 35 gadiem. Aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi, kas savienoja visas trīs Baltijas valstu galvaspilsētas, lai pievērstu pasaules uzmanību Baltijas valstu nelikumīgajai pievienošanai PSRS un starptautisko tiesību pārkāpumiem.

Baltijas ceļš iekļauts UNESCO programmā "Pasaules atmiņa", uzsverot šī notikuma nozīmīgumu kolektīvās atmiņas veidošanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī