Liepājā tiks pārbūvēta 10,77 hektāru telpa pie pilsētas kanāla (+VIDEO)

Sabiedrība
liepajniekiem.lv 13:33, 15.08.2024 0

Liepājnieki aicināti aicināti apspriesties pie ostas caurlaides Kaiju ielā.

 

Lai nodrošinātu iespēju sabiedrībai iepazīt un izvērtēt izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus Jaunliepājas kanālmalai, augustā tiek organizētas divas tikšanās, portālu liepajniekiem.lv informē Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Trešdien, 21. augustā, pulksten 18 tikšanās notiks klātienē, paredzot izstaigāt pagaidām slēgto lokālplānojuma teritoriju. Uz tikšanos liepājnieki aicināti pulcēties pie ostas caurlaides Kaiju ielā. Sliktu laikapstākļu gadījumā klātienes tikšanās var tikt pārcelta. Savukārt nedēļu vēlāk, 28. augustā, pulksten 17 notiks tiešsaistes publiskās apspriešanas sanāksme, izmantojot Zoom platformu.

Plānojuma teritorija ietver Jaunliepājas daļu pie Tirdzniecības kanāla 10,77 hektāru platībā starp Tramvaja tiltu, Vecajiem kapiem un robežojas ar Kaiju, Jelgavas un Aldaru ielu, no kuras daļa atrodas Liepājas ostas slēgtajās robežās.

Izstrādātie lokālplānojuma teritorijas attīstības galvenie risinājumi ir saistīti ar jaunas, iespējami daudzveidīgas un ilgtspējīgas publiskās ārtelpas, apbūves un labiekārtojuma izveidi.

Atjaunojot vēsturisko ielu struktūru, plānots atvērt to savienojumus ar kanālmalu un nodrošināt piekļuvi plānotajai gājēju promenādei no Tramvaja tilta, Aldaru ielas, Kroņu ielas, Kapsētas ielas un Jelgavas ielas puses.

Līdz ar to esošā apbūve tiks sadalīta trīs jaunos kvartālos, kas daļēji atbilst ostmalas vēsturiskajai situācijai.

Ar lokālplānojumu paredzēts mainīt esošo teritorijas izmatošanas veidu no ostas tehniskās apbūves teritorijas uz jauktas centra apbūves teritoriju.

Tādējādi līdzās kultūrvēsturiski vērtīgo ēku saglabāšanai un atjaunošanai būtu iespēja attīstīt arī jaunu apbūvi.

Līdz ar grozījumiem šeit būs pieļaujama daudzdzīvokļu māju, biroju ēku, tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve, kā arī tūrisma, atpūtas, sporta un kultūras iestāžu apbūve un tam nepieciešamais labiekārtojums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī