Azartspēļu spēlēšana Latvijā būs atļauta personām no 21 gada vecuma

Sabiedrība
LETA 18:34, 13.08.2024 0

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz stingrākus azartspēļu ierobežojumus, tostarp paredzot, ka azartspēļu spēlēšana Latvijā būs atļauta personām no 21 gada vecuma, nevis no pilngadības, kā tas ir pašlaik, kā arī paredzot virkni citu izmaiņu.

 
Foto: LETA

Vecuma ierobežojums 21 gads būs attiecināms uz azartspēļu organizēšanas vietā esošajām personām, taču šeit nebūs pieskaitāmas tās personas, kuras ir azartspēļu organizēšanas vietas apkalpojošais personāls vai citi pakalpojumu sniedzēji, kas saistīti ar azartspēļu organizēšanas vietas pakalpojuma nodrošināšanu, un kuras sasniegušas 18 gadu vecumu. Šādas personas ir tiesīgas atrasties azartspēļu organizēšanas vietā arī gadījumā, ja tās nav sasniegušas 21 gadu vecumu.

Personām, kuras nav sasniegušas 21 gada vecumu, bet iepriekš ir reģistrējušās dalībai azartspēlēs, turpmāk būs liegts piedalīties azartspēlēs. Ņemot vērā minēto, likumprojekts paredz samērīgu pārejas periodu, kura laikā azartspēļu organizētājs un spēlētājs spētu nokārtot savstarpējās saistības.

Tāpat valdības atbalstītais likumprojekts paredz vecuma sliekšņa noteikšanu personām dalībai izlozēs, nosakot, ka izlozēs piedalīties, tai skaitā saņemt izlozes laimestu, atļauts personām no 18 gadu vecuma.

Minētais paredz nepieciešamību noteikt jaunu prasību pirms izlozes biļešu pārdošanas, izlozes biļešu tirdzniecības vietas darbiniekam pārliecināties par personas vecumu un pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Tāpat arī izlozes laimestu būs atļauts saņemt personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu. Pirms laimesta saņemšanas, laimesta izsniedzējam ir pienākums pārliecināties par personas vecumu un pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas

Reklāmas likumā plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas, kā arī normatīviem neatbilstošu izložu reklāmu izplatīšanu, par uzraugošo iestādi nosakot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju (IAUI), liecina Finanšu ministrijas (FM) saskaņošanai iesniegtie grozījumi Reklāmas likumā.

Sabiedrība Azartspēļu apgrozījums pērn Latvijā pieaudzis par 9%

Latvijā azartspēļu kompāniju ieņēmumi no azartspēlēm pagājušajā gadā pieauguši par 9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, sasniedzot 288,633 miljonus eiro, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotie dati.

Sabiedrība Vai tiek ievēroti drošības pasākumi, spēlējot tiešsaistes kazino (+VIDEO)

Var aizkavēt vai atteikties izmaksāt laimestus bez pamatota iemesla.

Ekonomika Lielākā daļa azartspēļu rīkotāju pārsūdzējuši Rīgas domes lēmumus

Lielākā daļa azartspēļu rīkotāju pārsūdzējuši Rīgas domes lēmumus par azartspēļu atļauju anulēšanu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.