Rekordliels cilvēku skaits, kas vēlas studēt medicīnu Rīgā (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 18:32, 27.07.2024 0

Uzņemšana turpinās gan RSU maģistrantūrā, gan doktorantūrā.

 

Šogad Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vasaras uzņemšanā kopumā saņemti 10 094 pieteikumi, kas ir par 13,4% vairāk nekā pērn un ir augstākais rādītājs RSU vēsturē. Turklāt uzņemšana turpinās maģistra un doktorantūras līmeņa programmās. Dati rāda, ka topošo studentu interese par studijām RSU gadu no gada tikai pieaug - 2023.gadā tika saņemti 8899 pieteikumi, 2022. - 7973, bet 2021.gadā - 7800 pieteikumi.

Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad visvairāk studētgribētāju ir programmā "Medicīna", kur saņemts 1591 pieteikums (pērn 1400). Tas ir augstākais rādītājs programmas pastāvēšanas laikā. Liela interese topošajiem studentiem ir arī par programmām "Vecmāte" (15,1 pieteikumi uz vienu vietu), "Uzturs" (11,3 pieteikumi uz vienu vietu) "Ortozēšana - protezēšana" (10,6 pieteikumi uz vienu vietu), "Farmācija" (9,4 pieteikumi uz vienu vietu), kā arī "Ergoterapija" un "Fizioterapija" attiecīgi ar 8,7 un 7,2 pieteikumiem uz vienu vietu.

Topošie studenti novērtējuši arī RSU sociālo zinātņu programmas. Sociālo zinātņu fakultāte līdz šim brīdim saņēmusi 3214 pieteikumus - 2884 bakalaura studijām, 330 - maģistra. Gadu no gada vērojams pieaugums studiju programmai "Psiholoģija", kur pieteikumu skaits palielinājies par 17%, sasniedzot 801 pieteikumu. Tāpat nezūdoša interese saglabājas par programmām "Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas", "Starptautiskais bizness un ilgtspējīga ekonomika", "Sabiedriskās attiecības", "Žurnālistika" un "Starptautiskais mārketings un reklāma".

Tikām uzņemšana turpinās gan RSU maģistrantūrā, gan doktorantūrā un pieteikumi tiek pieņemti līdz 9.augustam (informācija RSU mājaslapā). Uzņemšana turpinās arī RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), kur līdz 23.jūlijam bija saņemti kopumā 406 pieteikumi. Šeit lielākā interese ir par programmām "Sporta zinātne" (162 pieteikumi) un "Fizioterapija" (111 pieteikumi). Līdz 24.jūlijam LSPA turpinās dokumentu pieņemšana nepilna laika klātienes studijām programmā "Fizioterapija" un "Veselība, fiziskā aktivitāte un drošība".

RSU šogad jaunos studentus uzņem vairāk nekā 50 studiju programmās sociālajās zinātnēs, medicīnā un veselības aprūpē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.