Likvidē «Krievijas veterānu savienību Latvijā»

Sabiedrība
LETA 08:10, 01.07.2024 0

Pēc Jāņiem izbeigt darbību un sākt likvidāciju nolēmusi biedrība "Krievijas veterānu savienība Latvijā", liecina tās paziņojums oficiālajā izdevumā.

 
Foto: LETA

Par biedrības likvidatoru iecelts viens no tās līdzšinējiem vadītājiem, Krievijas pilsonis Oļegs Kalmikovs. Bez viņa organizācijas vadībā bija arī divi citi Krievijas pilsoņi - šogad no Latvijas izraidītais Boriss Katkovs un Aleksandrs Sidorenko.

Kā liecina "firmas.lv" dati, biedrība pēdējo pārskatu iesniegusi par 2021.gadu, kad tā neuzrādīja nekādus ieņēmumus vai tēriņus. Kā biedrības darba mērķis bijis norādīts "veterānu apvienošana kopīgas sabiedriskās darbības, veterānu draudzības nostiprināšanas, sadarbības un savstarpējās palīdzības nolūkos un veterānu un viņu ģimenes locekļu sociāli ekonomisko, darba un personas tiesību aizsardzība".

Kā ziņots, 2024.gada janvārī no Latvijas tika izraidīts Krievijas "militārais pensionārs", "Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas" vadītājs Boriss Katkovs.

Pēc Valsts drošības dienesta (VDD) iniciatīvas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) Katkovu iekļāva melnajā sarakstā un viņš tika izraidīts no valsts. Katkovs melnajā sarakstā tika iekļauts par ilgstošu un sistemātisku darbošanos Krievijas interesēs.

Viņa vadītā asociācija bija reģistrēta 1999.gadā, un kopš tā laika "pārstāvējusi Krievijas pilsoņu kopienu, veidojot sadarbību ar Krieviju". Organizācijā bez Katkova darbojās arī Marija Katkova, Igors Solovjovs un Krievijas pilsoņi Aleksandrs Sidorenko un Oļegs Kalmikovs. Līdz pat 2016.gada 30.maijam biedrībai bija piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. "Firmas.lv" dati rāda, ka šī gada februārī likvidācija sākta arī šai biedrībai, par likvidatoriem ieceļot Kalmikovu un Mariju Katkovu.

Krievijas medijos un aktīvistu lokā par Katkova izraidīšanu tika sacelta brēka, pasniedzot to kā Latvijas valsts vēršanos pret savārgušu pensionāru.

Pēc Jāņiem likvidācija sākta arī biedrībai "Krievijas pilsoņu apvienībai "Korni"", kuras vadītāji arī bija Kalmikovs un Boriss Katkovs, kā arī Krievijas pilsonis Sergejs Redņevs. Kā šīs biedrības darba mērķi bija deklarēti "integrācijas procesu veicināšana, Latvijā pastāvīgi dzīvojošo Krievijas pilsoņu saišu ar visiem Latvijas iedzīvotāju slāņiem stiprināšana, attiecību starp Latviju un Krieviju attīstības un stiprināšanas procesa veicināšana".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Piektdien gaidāms īslaicīgs lietus un vēja brāzmas

Piektdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika VVD: Atkritumu poligonos joprojām apglabā ap pusi no atkritumiem

Atkritumu poligonos joprojām apglabā 47,8% no pieņemtajiem atkritumiem, liecina Valsts vides dienests (VVD) atkritumu poligonu pārbaužu rezultāti.

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.