Par 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu Rīgā

Sabiedrība
LETA 18:38, 27.06.2024 0

Par nepilniem 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu un Teātra laukumu Vecrīgā, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, atbalstot projekta Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības 1.kārta pieteikuma iesniegšanu un īstenošanu.

 
Foto: LETA

Kopējās ar Projekta īstenošanu saistītās izmaksas ir līdz 11,9 miljoniem eiro. No tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums plānots līdz 5 miljoniem eiro, pašvaldības līdzfinansējums vairāk nekā 3 miljoni.

Projektā iesaistīsies arī SIA "Rīgas ūdens", kas plāno sakārtot savu infrastruktūru Vaļņu ielā, ieguldot vairāk nekā 3 miljonus eiro.

Projektā plānots attīstīt Vaļņu ielas no 13.janvāra ielas, līdz Torņu ielai un tās savienojumu gājēju infrastruktūru, tostarp teātra laukumā, nodrošinot kultūras un tūrisma paklapojumu piedāvājuma pieejamību un dažādošanu.

Darbu veikšana iecerēta līdz 2029.gada beigām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdien Rīgā nokrišņu daudzums sasniedzis trešdaļu no mēneša normas

1.jūlija dienas vidū galvaspilsētas centrā nokrišņu daudzums īsā laikā sasniedza nepilnu trešdaļu no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Lasiet arī

Kultūra Sākas Vecrīgas modināšanas pasākumi

No šodienas līdz 19.martam notiks Vecrīgas modināšanas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras galvenā projektu vadītāja Ance Tarvida.

Sabiedrība Rūsa, plaisas, caurumi: «Pētera baznīcas dzīvība lēni dziest»

Rīgas silueta galvenās garīgās dominantes simbola un patrona Rīgas Svētā Pētera baznīcas dzīvība lēni, bet nepārprotami dziest, aģentūrai LETA pauda sertificēts arhitekts, arhitektūras restaurācijas vecmeistars Pēteris Blūms.