«Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 15:21, 27.06.2024 0

Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.

 

Daudzi precēti pāri, kas ir laimīgi, ka viņiem ir bērni, ievieto savus videoklipus internetā. Tā rīkojās arī slavenās skaistules un modesistas Elīnas Dītrihsones ģimene. Bet tie, kuriem nepatīk viņas spožums, nekavējoties paņēma pret viņu ieročus.

Tā īgni rakstīja kāds sociālā tīkla X (agrāk Twitter) lietotājs ar pseidonīmu KaraLienes dzīves gudrības: "Esošie un topošie vecāki, lūdzu, neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā. Mīlīgs video vai foto nav tā vērts, lai riskētu ar bērna smadzeņu bojājumiem".

"Bērnam apmēram līdz trīs gadu vecumam smadzenes "peld" pa galvaskausu. Ielieciet 3 litru burkā ābolu, aizskrūvējiet un pametiet burku gaisā. Tāpat kā ābols metiena brīdī dauzās pa burku, tā +/- dauzās bērna smadzenes, kad bērns tiek kratīts/purināts vai pamests gaisā".

Komentāri sociālajā tīklā par to bija dažādi:

Melita: "Cilvēki ir stulbi vai kas? Mēs bērnībā pa stroikām lēkājām. Viss mums ir ok".

Nepareizais Emuārs: "Jā, nekāp kokā, nešūpojies, sēdi rāms, dzer kolu, ēd čipšis un lūri datora ekrānā ! Ka tik kaut kas nenotiek".

Sandrakasandra: "Pieņemu, ka liela daļa lasītāju kļuva bažīgi, jo nez vai ir kāds tēvs, kas savu mazuli nebūtu kaut reizi uzmetis gaisā".

EG: "Ir arī citas darbības, kas rada kaitējumu. BET visu ar mēru. Ne viss, ko vecāki dara, ir traumējošs. Kā minēja šeit kāds komentētājs, mana paaudze būtu visi garīgi nestabili, traumēti, nespējīgi utt, jo mūsu vecāki mūs audzināja un mīlēja bez ierobežojumiem, ar saprātu".

Krišs Jānis: "Tādu kategorisku, iebiedējošu apgalvojumu dēļ ir mammas, kas sargā un ierobežo bērnu kā porcelāna servīzi vēl 10 g vecumā. Ir jāzina riski un jāspēlējas atbilstoši bērna attīstībai".

Egons Shhh: "Kas tas par sviestu?? Un kad bērns nokrīt uz dupša iedams, vai kad nokrīt un atsit galvu, tad kas notiek ar smadzenēm? Tad nekas nenotiek? Kaut kādas kārtējās muļķības ! Bērni krīt un sasītās, tā ir daļa no procesa, kura laikā viņš mācās kustības un iemācas izvairīties no truamām".

Nata: "Atceros gadus atpakaļ par bērnu galvas traumām stāstīja kāda daktere. Vienmēr to atcerēšos, cik tās ir bīstamas. Viņa to salīdzināja ar zirneklīša austo tīklu, kuru var sabojāt, bet ne izlabot".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdien Rīgā nokrišņu daudzums sasniedzis trešdaļu no mēneša normas

1.jūlija dienas vidū galvaspilsētas centrā nokrišņu daudzums īsā laikā sasniedza nepilnu trešdaļu no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Lasiet arī