Ādažos pagarinās aizsargdambi gar Gauju

Sabiedrība
LETA 14:24, 27.06.2024 0

Ādažu novada dome šodien konceptuāli atbalstīja aizsargdambja pagarināšanu gar Gauju.

 
Foto: LETA

Projektā paredzēts izbūvēt aizsargdambi no Kadagas tilta līdz Gaujas-Daugavas kanālam, jaunu sūkņu staciju pie Vējupes caurtekas regulatora, nostiprināt Gaujas kreiso krastu ar rievsienām un paaugstināt ceļa Ādaži-Kadaga klātni.

Plānots, ka dambjiem kalpošanas ilgums būs vismaz 50 gadu, līdz ar to dambju infrastruktūras izbūves gadījumā paredzētas īpašuma vai valdījuma tiesības, proti, dambja atjaunošanas, pārbūves un jaunas būvniecības gadījumā jānodrošina, ka nekustamais īpašums ir projekta iesniedzēja īpašumā.

Daļa zemes īpašumu no privātīpašniekiem pašvaldībai būs jāatpērk. Ir apzināti zemes gabalu īpašnieki par jaunā aizsargdambja izbūvi viņu zemes gabalos un iespējamo īpašuma vienību pārdošanu.

Prognozējamās izmaksas, kas varētu rasties pašvaldībai, atpērkot zemes vienības no zemes gabalu īpašniekiem, varētu būt līdz 180 000 eiro. Dome konceptuāli atbalstīja zemes gabalu īpašumu iegādi.

Savukārt dambja būvniecības projekta kopējais finansējums tiek lēsts 4,8 miljonu eiro apmērā, un tas tiks precizēts būvprojekta izstrādes laikā.

Projektam plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu - aptuveni četrus miljonus eiro.

Projektu iecerēts īstenot līdz 2029.gada beigām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība «Rīgas satiksme» pirks vēl 17 elektroautobusus

Ar vienu uzlādi autobusi var nobraukt vairāk nekā 200 kilometrus. Savukārt, veicot starpuzlādi, tie var nobraukt līdz pat 250 kilometriem.

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu novadā izstrādās ciemu attīstības plānus

Lai Ādažu novada attīstību saskaņotu ar aktuālākajām vietējo kopienu vajadzībām un sava ciema attīstības redzējumu, kā arī veicinātu iedzīvotāju iesaisti dzīvesvietas attīstībā, tiek plānots izstrādāt novada ciemu attīstības plānus, liecina informācijas pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība No decembra plāno būtiski paaugstināt maksu par kanalizāciju Ādažos

No decembra plānots būtiski paaugstināt maksu par kanalizāciju Ādažos, liecina pašvaldības publiskotā informācija.